To End All War: Oppenheimer & the Atomic Bomb
Deze documentaire bevat enkele details die niet aan bod kwamen in Christopher Nolans Oscarwinnende film.
play

7,3 details

  • 87 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigde Staten

De natuurkundige J. Robert Oppenheimer was een ambitieuze wetenschapper die aan het hoofd kwam te staan van het wapenlaboratorium in Los Alamos, ten tijde van het beruchte Manhattanproject, het onderzoeksproject van de overheid om een atoombom te ontwikkelen. Op 16 juli 1945 vindt de Trinity-test plaats in de woestijn van New Mexico, voor Oppenheimer een succesverhaal na jaren van hard werk. Maar de triomf die de gigantische paddenstoelwolk symboliseerde, werd overschaduwd door het zien van een vernietigende kracht van bijna bovennatuurlijke omvang. Voor Oppenheimer zelf zou het later voelen alsof hij de vernietiger van de wereld was, en dat zou zijn leven voorgoed veranderen.

Regie
Christopher Cassel
Cast
J. Robert Oppenheimer, Kai Bird, Ellen Bradbury, Alan B. Carr, Jennet Conant, Albert Einstein, David Eisenbach, Jon Else, Leslie Groves, Gregg Herken, Adolf Hitler, Michio Kaku, Joseph McCarthy, Christopher Nolan, Bill Nye, Charles Oppenheimer, Richard Rhodes, Eleanor Roosevelt.
Release
09.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Cassel | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2023

Steven Spielberg kreeg het vaak voor elkaar met zijn films grote interesse te wekken voor een bepaald onderwerp; dinosaurussen werden een hype na Jurassic Park en Indiana Jones inspireert nog steeds mensen om archeoloog te worden. Bijzonder genoeg heeft Christopher Nolan met Oppenheimer velen geïnteresseerd gemaakt in de man achter de atoombom. To End All War: Oppenheimer & the Atomic Bomb speelt daar handig op in. Deze documentaire verscheen weliswaar eerder, maar werd ongetwijfeld geproduceerd omdat ruim van tevoren bekend was waar Nolans nieuwste film over zou gaan.

To End All War kwam al uit in juli 2023 maar is nu pas toegevoegd aan het aanbod van SkyShowtime, wat een beetje voelt als mosterd na de maaltijd. Maar er zijn natuurlijk mensen die Nolans film nog niet hebben gezien en mogelijk ook niet willen zien vanwege de lengte. Voor hen is deze documentaire een prima vervanger, want deze vertelt een belangrijk stukje geschiedenis.

videotrailers & clips