Madu

Madu (2024)

Te introverte documentaire over de Nigeriaanse Anthony Madu, die de kans krijgt om een dansopleiding te volgen in Londen.
play

5,2 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Nigeria
  • Verenigde Staten
100 Min Nigeria

De documentaire 'Madu' volgt de twaalfjarige Anthony die zijn thuis in Nigeria verlaat om te gaan studeren aan een van de meest prestigieuze balletscholen ter wereld in Engeland. Anthony, die nauwelijks uit zijn buurt in Lagos is geweest, komt terecht in een vreemde nieuwe wereld waar zijn grootste droom plotseling binnen handbereik ligt. Zijn reis is een verhaal van moed, groei, buitengewone obstakels en bevat een onverwachte complicatie die zijn droom bedreigt.

Regie
Matthew Ogens
Joel Kachi Benson
Release
07.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthew Ogens en Joel Kachi Benson | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2024

Al op vijfjarige leeftijd ontwikkelt de Nigeriaanse Anthony Madu hele andere interesses dan zijn leeftijdsgenoten. Terwijl zijn vriendjes het liefst een balletje trappen, is Anthony compleet gegrepen door de danskunst. De jongen blijkt te beschikken over een opmerkelijke expressie en dynamiek en wordt opgemerkt door een dansscout, die een filmpje van de dansende Anthony ziet op Instagram. Anthony krijgt een beurs aangeboden om dans te studeren aan het gerenommeerde Londense balletinstituut Elmhurst.

Het verhaal van de inmiddels dertienjarige Anthony, die de kans krijgt om zijn droom achterna te jagen is natuurlijk een dankbaar onderwerp voor documentairemakers. Echter, het enkele gegeven van het grijpen van deze buitenkans is niet voldoende. Documentairemakers Mathew Ogens en Joel Kachi Benson leunen gemakzuchtig achterover en laten dat verhaal al het werk doen.

videotrailers & clips