Heart of the Hunter
Een fletse Zuid-Afrikaanse actiethriller die tegelijk voorspelbaar en rommelig is.
play

4,9 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Zuid-Afrika
105 Min Zuid-Afrika

Een gepensioneerde huurmoordenaar komt weer in actie wanneer zijn vriend een gevaarlijke samenzwering ontdekt in het hart van de Zuid-Afrikaanse regering.

Regie
Mandla Dube
Cast
Bonko Khoza, Connie Ferguson, Deon Coetzee, Connie Chiume, Sisanda Henna, Grant Ross, Masasa Mbangeni, Tim Theron, Peter Butler, Nicole Fortuin, Milan Murray, Wanda Banda, Stefan Erasmus, Boleng Mogotsi, Dann Jaques Mouton, Natalie Walsh, Jandre le Roux, Sobantu Nqayi.
Release
28.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Mandla Dube | Scenario: Willem Grobler, Deon Meyer | Cast: Bonko Khoza (Zuko Khumalo), Connie Ferguson (Molebogeng Kwena), Tim Theron (Tiger de Klerk), Nicole Fortuin (Naledi Gumede), Peter Butler (Johnny Klein), Sisanda Henna (Daza mtima), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2024

Zou het een goed idee zijn om Johan Nijenhuis met steun van het Nederlands Filmfonds een soort Star Wars van de Lage Landen te laten maken? Nou nee, voor een sciencefictionfilm van dergelijke schaal heb je ook een Hollywoodconform budget nodig, anders wordt het eerder lachwekkend. Deze gevolgtrekking geldt in zekere mate ook voor Heart of the Hunter, waarmee regisseur Mandla Dube met beperkte middelen probeert een Zuid-Afrikaanse Bourne-film te maken. Niet meer doen asseblief!

Zuko Khumalo, een voormalig huurmoordenaar voor de regering, wordt op een dag terug gezogen in het wereldje van politieke intrige en afrekeningen. Zijn vijand blijkt een criminele playboy te zijn, die wordt beschermd door de presidentiële inlichtingendienst onder leiding van de corrupte Molebogeng Kwena. Zij stuurt op haar beurt een moordenaar achter Zuko en zijn medestanders aan. Deze man met de toepasselijke naam 'Tiger' besteedt waarschijnlijk evenveel tijd aan het gellen van zijn haar als aan gevechtstraining en is nooit te beroerd om deel te nemen aan een staccato vuistgevecht. Zuko moet aan de bak.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Heart of the Hunter Nieuwsberichten