Metalocalypse: Army of the Doomstar

7,0 details

  • 83 Min
  • Animatie
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

Het is deathmetalband Dethklok gelukt om op heroische wijze hun ritmegitarist, Toki Wartooth, te redden. Terwijl frontman en zanger Nathan Explosion zijn professionele en romantische leven in evenwicht tracht te houden, krijgt hij de opdracht om een belangrijke profetie te vervullen. Nathan moet een groots lied schrijven om de planeet te redden. Zal het hem lukken om voorbij zijn beschadigde ego te kijken om zijn band te redden? Anders kan Dethklok de Metalocalyps niet stoppen en het ultieme kwaad niet verslaan: Salacia.

Regie
Brendon Small
Cast
Victor Brandt, Mark Hamill, Kirk Hammett, Jon Hamm, Malcolm McDowell, Tommy Blacha, Thundercat, Kim B. Petersen, Scott Ian, Amy Lee.
Release
22.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Brendon Small | Scenario: Brendon Small, Tommy Blacha, Mark Brooks | Cast (stemacteurs): Brendon Small (Nathan Explosion), Tommy Blacha (William Murderface), Brendon Small (Skwisgaar Skwigelf), Tommy Blacha (Toki Wartooth), Brendon Small (Pickles the Drummer), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2023

Metalocalypse is groot geworden bij Adult Swim. Daar heeft het door de jaren heen een cultstatus gekregen. Met vier seizoenen en een special was het verhaal nog niet helemaal af, maar een vervolg bleef sinds 2013 uit. Tot er nu, tien jaar later, dan toch de kers op de taart komt in de vorm van Metalocalypse: Army of the Doomstar. De charme van de serie is nog steeds aanwezig en het verhaal krijgt een leuk einde. Al is het op sommige punten wat overhaast.

Deze afsluitende film is een direct vervolg op de cliffhanger waarmee de special eindigde en is vooral bedoeld voor de fans die al vanaf het begin mee headbangen. De metalband 'Dethklok' is de meest beroemde en succesvolle band ooit en staat op nummer zeven van de wereldeconomie├źn. Zij hebben echter door de oververmoeidheid van leadzanger Nathan een pauze, waardoor de globale economie dreigt in te storten. Daarnaast staat er, nu dan echt, de 'Metalocalypse' in het verschiet. Dit kan alleen voorkomen worden door een nummer der verlossing van Dethklok.

videotrailers & clips