Moving On

Moving On (2022)

Jane Fonda en Lily Tomlin zijn weer een geweldig duo in deze kleine film met een groot hart.
play

5,9 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Claire verlaat haar huis in Ohio en gaat naar Californië voor de begrafenis van een oude vriendin. Dat is niet haar enige reden om te gaan. Ze is van plan de weduwnaar van de vriendin, Howard, te vermoorden. Ze heeft een goede reden heeft om hem te haten. Bij de dienst komt ze Evelyn tegen, een andere oude vriendin met haar eigen reden om Howard te verachten. Claire biecht haar plan op, wat Evelyn aanvankelijk bespot. Uiteindelijk stemt ze toe om te helpen. Het plan krijgt een complicatie wanneer Claire wordt herenigd met haar ex-man Ralph en de zaken tussen hen escaleren.

Regie
Paul Weitz
Cast
Jane Fonda, Lily Tomlin, Malcolm McDowell, Richard Roundtree, Sarah Burns, Marcel Nahapetian, Amber Chardae Robinson, Vachik Mangassarian, Eddie Martinez, Santina Muha, Haaz Sleiman, Carol Herman, Agapito Leal, Dee Baldus, Mo Zelof, Nancy De Mayo, Annie Korzen, Nick Wren.
Opbrengst
$ 2.134.280
Release
17.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Weitz | Scenario: Paul Weitz | Cast: Jane Fonda (Claire), Lily Tomlin (Evelyn), Malcolm McDowell (Howard), Richard Roundtree (Ralph), Sarah Burns (Allie), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2022

Tussen 9 to 5 en Grace & Frankie zitten heel wat jaren waarin Jane Fonda en Lily Tomlim wellicht bevriend waren maar nergens samen in te zien waren. Kennelijk is samenwerken op hun oude dag ze zo goed bevallen dat ze na de Netflixserie tot nu toe twee films gemaakt hebben. Twee titels die in Nederland geen aandacht kregen. Hun vermakelijke komedie 80 for Brady had hier posters hangen maar verscheen uiteindelijk toch niet in de bios. En Moving On werd in stilte op Netflix gedumpt. Zonde, want hun films beter dan heel wat andere titels die in het zonnetje worden gezet.

Claires jeugdvriendin sterft, ze gaat naar haar begrafenis. Daar licht ze Claires man in dat ze hem dit weekend gaat vermoorden. Iemand anders met wie ze bevriend was duikt ook op, Evelyn. Ze raken aan de praat en voor dit weekend halen de twee wat herinneringen op en blijken ze het prima kunnen vinden. Zo veel zelfs dat Evelyn bereidt is om Claire te helpen met haar plan, want zij kent de reden voor Claires wraakactie.

videotrailers & clips