Liefjes

Liefjes (2024)

De veertienjarige Celia, Malak en Jae vertrekken met hun ouders naar een Franse camping, waar ze de liefde ontdekken.
play

7,9 details

  • 80 Min
  • Documentaire
  • België
  • Nederland
80 Min België

Malak, Celia en Jae zijn veertien. Ze reizen met hun families naar een camping in Zuid-Frankrijk. De camping is een mini-universum waar ze urenlang even helemaal op zichzelf kunnen zijn. Ze krijgen een kans om alles te zijn wat ze maar willen zijn. Wat kiezen ze dan? Hoeveel keuze heb je eigenlijk over wie je bent als je veertien bent?

Alt titel
Sweeties
Regie
Natalie Bruijns
Anneke de Lind van Wijngaarden
Release NL
11.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Natalie Bruijns en Anneke de Lind van Wijngaarden | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2024

Veel ouders hebben geen flauw benul waarmee hun kroost zich zoal mee bezighoudt. Door drukte en andere beslommeringen onttrekt veel gedrag van de jeugd zich aan het zicht van de opvoeders. De moderne (sociale) media dragen daar flink aan bij. Wanneer het om verliefdheid gaat weten volwassenen al helemaal niet wat er in de hoofden en harten van hun kids omgaat. Dat is echter van alle tijden: sommige zaken bespreek je nou eenmaal alleen met je vrienden.

De vakantieperiode vormt een ideaal moment - noem het zelfs excuus - om eens wat nader tot je nageslacht te komen. Maar dan moet je wel de kans grijpen en dat is nou precies wat er grotendeels aan schort wanneer drie gezinnen in de documentaire Liefjes naar een camping in Zuid-Frankrijk afreizen. Hun drie dochters zijn allemaal veertien en experimenteren, al dan niet in digitale vorm, met de liefde. Hun ouders hebben veelal geen weet van hun amoureuze avonturen en het gesprek aangaan over het onderwerp is uiterst ongemakkelijk, sorry: 'awkward'.

videotrailers & clips