Power

Power (2024)

6,9 details

  • 89 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

In de Verenigde Staten heeft de politie buitengewone macht gekregen over de levens van inwoners. De politie bepaalt wie verdacht is, definiëren de bedreigingen en beslissen hoe te reageren. Ze eisen gehoorzaamheid en dragen de constante dreiging van geweld met zich mee. Duizenden van deze interacties spelen zich elke dag af in steden en dorpen. Deze documentaire onderzoekt de opeenstapeling van geld, politieke macht en de bijna onbeperkte steun van het instituut dat de politie heeft gecreëerd zoals men het hedendaags kent.

Regie
Yance Ford
Cast
Elizabeth Hinton, Charlie Adams, Baher Azmy, Paul Butler, Julian Go, Redditt Hudson, Christy Lopez, Wesley Lowery, Stuart Schrader, Micol Seigel, Nikhil Pal Singh, Keeanga-Yamahtta Taylor, George Yancy.
Release
10.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Yance Ford | Scenario: Yance Ford en Ian Olds | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2024

Niet alleen onze maatschappij en de politieke en sociale polarisatie ontwikkelen zich in rap tempo, dit geldt tevens voor onze blik op de politie. De tijden dat er nog ontzag was voor oom agent liggen inmiddels ver achter ons. Ook al ligt het geweldsmonopolie bij de politie, dit weerhoudt anarchisten, demonstranten en andere oproerkraaiers er niet van om hard terug te slaan wanneer de politie geweldsmiddelen inzet. Wat ook niet helpt voor het imago van de politie zijn de vele excessieve acties, vaak ook met een racistisch motief.

De politie wordt inmiddels gerund als een paramilitaire organisatie, zo verzucht een van de deskundigen die aan het woord komen in de gekleurde Netflix-docu Power. Als we nu een nieuw land zouden oprichten is het nog maar de vraag of we de wetshandhaving op dezelfde manier zouden inrichten. In de Verenigde Staten ziet de politie zich steeds meer genoodzaakt om hard in te grijpen, maar kan hierbij tevens rekenen op forse kritiek.

videotrailers & clips