Dampyr

Dampyr (2022)

Tegen de achtergrond van de oorlog in Joegoslavië in 1992, maar doet daar niets mee.
play

5,2 details

  • 109 Min
  • Fantasy
  • Horror
  • Italië
109 Min Italië

Harlan Draka wordt achtervolgd door nachtmerries en zwerft door het door oorlog verscheurde platteland van de Balkan. Hij verdient geld met het bevrijden van bijgelovige dorpelingen van denkbeeldige monsters. Maar nadat hij is ingehuurd door soldaten die worden aangevallen door echte vampiers, ontdekt Harlan de waarheid: hij is een Dampyr, half mens en half vampier. Terwijl hij een ondodenleger en hun meester probeert tegen te houden, moet Harlan leren omgaan met zijn nieuwe krachten en zijn afkomst ontdekken.

Regie
Riccardo Chemello
Cast
David Morrissey, Radu Andrei Micu, Ionut Grama, Aura Calarasu, Luke Roberts, Stuart Martin, Sebastian Croft, Madalina Bellariu Ion, Wade Briggs, Frida Gustavsson, Florin Fratila, Andreea Coff, Alice Cora Mihalache, Alexandra Poiana, Claudia Negroiu, Simina Siminie, Oliver Lepadatu, Niculae Cristian Bogdan.
Release
28.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Riccardo Chemello | Scenario: Giovanni Masi, Alberto Ostini, Mauro Uzzeo | Cast: Wade Briggs (Harlan), Stuart Martin (Emil), Frida Gustavsson (Tesla), David Morrissey (Gorka), Sebastian Croft (Yuri), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2022

Een hoofdrol op je nemen is geen makkelijke taak. Dat is de acteur die het meest in beeld zal komen en de grootste verantwoordelijkheid heeft om de kijker op emotioneel vlak mee te nemen door het verhaal. Helemaal als dat een verhaal is waarin het hoofdpersonage moet groeien van een nutteloze sukkel tot een wijze held. Het lukt Wade Briggs helaas niet in Dampyr. Maar mogelijk is dat ook een beetje de schuld van de regisseur, die lang haar en stoer kijken heel cool vindt.

Briggs speelt Harlan, die zonder dat hij het zelf weet de zoon van een vampier is. Samen met zijn manager reist hij in 1992 door oorlogvoerend Joegoslavië om dorpelingen op te lichten met een zogenaamd ritueel, dat ze zal beschermen tegen vampiers (waar hij zelf niet in gelooft). Totdat hij door een groep militairen wordt opgepakt, want die zijn in een plek beland waar echte vampiers op mensen jagen. De tijd is aangebroken voor Harlan om zichzelf te leren kennen.

videotrailers & clips