The Royal Hotel
Backpacken in Australië is voor veel studenten een spannend avontuur, maar niet in deze psychologische thriller.
play

6,6 details

  • 91 Min
  • Thriller
  • Australië
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Australië

Nadat ze tijdens het backpacken in een klein, door mannen gedomineerd stadje in de Australische outback zonder geld komen te zitten, nemen twee vrienden hun toevlucht tot een werkvakantie in het Royal Hotel. Wanneer het gedrag van de lokale bevolking de grens overschrijdt, komen de meisjes vast te zitten in een zenuwslopende situatie die snel buiten hun controle groeit.

Regie
Kitty Green
Cast
Julia Garner, Jessica Henwick, Herbert Nordrum, Ursula Yovich, Alex Malone, Hugo Weaving, James Frecheville, Adam Morgan, Daniel Henshall, Bruce R. Carter, Dylan River, Keylan Devine-Ingerson, Bree Bain, Kate Cheel, Nic Darrigo, Adam MacNeill, Ben Eggleton, Barbara Lowing.
Opbrengst
$ 877.412
Release
06.10.2023
Release NL
06.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Kitty Green | Scenario: Kitty Green, Oscar Redding | Cast: Julia Garner (Hanna), Jessica Henwick (Liv), Hugo Weaving (Billy), Ursula Yovich (Carol), Toby Wallace (Matty), Daniel Henshall (Dolly), James Frencheville (Teeth), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2023

Het is voor scholieren nog steeds een populaire overbrugging: een tussenjaartje backpacken in Australië. Met een beetje geluk weet je ook nog ergens een baantje te scoren om de hoge kosten van het reizen en feestvieren mee te kunnen dekken. Precies dit moeten de Canadese vriendinnen Hanna en Liv ook hebben gedacht toen ze besloten om een baantje aan te nemen in een pub ergens ver afgelegen in het Australische binnenland. De waarschuwing van het uitzendbureau luidt dat er nogal wat testosteron rondom het café waart.

Dat is nog zacht uitgedrukt. Het café van echtpaar Carol en Billy lijkt zo'n beetje het enige toevluchtsoord voor de hardwerkende mijnwerkers te midden van helemaal niets. Er is weinig anders te doen dan het op een zuipen zetten en de vuurdoop van de vriendinnen is immens intens. Ze moeten niet alleen flauwe grapjes zien te verdragen maar ook de vele seksistische opmerkingen van de dronkenlappen velen. De kroegtijgerinnen die hun mannen vergezellen doen hier overigens net zo hard aan mee. Hanna wil al snel haar biezen pakken, maar Liv wil het nog wel een kans geven.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Royal Hotel Nieuwsberichten