Femme

Femme (2023)

Uitgekleed plot biedt ruimte voor genuanceerd acteerwerk van beide hoofdpersonen.
play

7,0 details

  • 99 Min
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
99 Min Verenigd Koninkrijk

Jules, beter bekend onder artiestennaam Aphrodite Banks, is één van de meest geprezen dragqueens van Londen. Wanneer hij na een dragshow een pakje sigaretten koopt in de buurt, wordt hij aangevallen door een groep homofobe jonge mannen. Terwijl Jules zijn trauma probeert te verwerken, herkent hij één van zijn aanvallers in de gay sauna waar hij regelmatig komt. Zonder zijn make-up weet hij de jongen incognito te benaderen. De ontmoeting is de start van een gevaarlijk (wraak)spel.

Regie
Sam H. Freeman
Ng Choon Ping
Cast
George MacKay, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Clarke, Lasco Atkins, John McCrea, Aaron Heffernan, Moe Bar-El, Peter McPherson, Nima Taleghani, Peter Clements, Asha Reid, Luis Torrecilla, Ryan Walker-Edwards, John Leader, Jackson Milner, Paris Tenana.
Release
01.12.2023
Release NL
11.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam H. Freeman, Ng Choon Ping | Scenario: Sam H. Freeman, Ng Choon Ping | Cast: Nathan Stewart-Jarrett (Jules), George Mackey (Preston), Aaron Heffernan (Oz), Asha Reid (Alicia), John McCrea (Toby), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2023

'Gay bashing' is het fenomeen dat homofoben een LHBTQIA+-persoon aanvallen om zijn, haar of hun geaardheid. Femme neemt dit geweld als uitgangspunt, kleurt het in met drag queens en verborgen geaardheid, en groeit uit tot een wraakthriller om van te smullen. Mede dankzij het acteerwerk, het minimale plot en de uitgesproken scènes creëert de film een eigen niche voor veel thrillerfans.

Vrijwel de hele film draait om Jules en Preston. Hun verhouding tot elkaar en hun 'queerness' kunnen niet verder uit elkaar liggen. Jules is uitgesproken gay en treedt in de nachtelijke uren op als drag queen, Preston zit zo diep in de kast dat hij enkel in kan spelen op zijn geaardheid als hij de volledige macht heeft. Deze verhouding komt meteen in de eerste scène tot uitbarsting, als Jules in drag-kostuum wordt aangevallen door Preston en zijn homofobe vrienden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Femme Nieuwsberichten