Here

Here (2023)

Roemeense arbeidsmigrant en Belgisch-Chinese onderzoeker zoeken tergend langzaam en voorzichtig toenadering.
play

7,9 details

  • 84 Min
  • Drama
  • België
84 Min België

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië voor de zomervakantie. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij ShuXiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen. Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en laat zijn blik nog meer richten op de schatten die ons voortdurend omringen - of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons of gewoon onder onze voeten groeien.

Regie
Bas Devos
Cast
Stefan Gota, Liyo Gong, Teodor Corban, ShuHuan Wang.
Release
17.01.2024
Release NL
20.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Bas Devos | Scenario: Bas Devos | Cast: Stefan Gota (Stefan), Liyo Gong (Shuxiu), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2023

Filmkunst is een visueel medium bij uitstek. Er moet wat te zien zijn en het is niet noodzakelijk dat personages je de oren van je kop zwammen. Het is altijd prettig als ook wat aan de kijker wordt overgelaten. Wat er in de hoofden van de personages omgaat bijvoorbeeld of wat ze - net als in het dagelijkse leven - nou precies bedoelen met hun opmerkingen. Maar een film moet wel ergens heengaan. In het Belgische Here gebeurt dat nauwelijks.

De vierde speelfilm van Vlaming Bas Devos trakteert ons op een zwijgzame Roemeense arbeidsmigrant met twee banen en een filosofisch ingestelde Belgisch-Chinese wetenschapper gespecialiseerd in mos. Stefan is de Roemeen die zijn tijd spendeert aan het leeghalen van zijn koelkast. Hij staat op het punt om te vertrekken naar zijn moederland om een vriend op te zoeken die in de bak is beland.

videotrailers & clips