Hors-saison

Hors-saison (2023)

Twee ex-geliefdes vinden elkaar na vijftien jaar in een afgelegen Frans kuststadje.
play

7,1 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Frankrijk
115 Min Frankrijk

Mathieu woont in Parijs, Alice woont in een kleine badplaats in het westen van Frankrijk. Hij is in de vijftig en een bekende acteur, zij is in de veertig en pianolerares. Vijftien jaar geleden werden ze verliefd. Maar ze gingen ieder hun eigen weg, de tijd verstreek en wonden zijn beetje bij beetje geheeld. Wanneer Mathieu zijn leven ontvlucht in een kuuroord, vindt hij Alice bij toeval terug.

Alt titel
Out of Season
Regie
Stéphane Brizé
Cast
Guillaume Canet, Alba Rohrwacher, Stéphane Brizé, Johnny Rasse, Sharif Andoura, Emmy Boissard Paumelle, Lucette Beudin, Marie Drucker, Hugo Dillon, Gilberte Bellus, Jean Boucault, Pauline Tamestit-Le Morlec, Tina Chemillé, Corentin Le Divellec, Emmanuelle Taulet, Cédric Hedont, Claire Parent, Anne-Claire Dupont.
Budget
$ 597.437.500
Release
20.03.2024
Release NL
11.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Stéphane Brizé | Scenario: Stéphane Brizé en Marie Drucker | Cast: Guillaume Canet (Mathieu), Alba Rohrwacher (Alice), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2023

Een ex-koppel komt elkaar na vijftien jaar in een afgelegen Frans kuststadje weer tegen. Mathieu is een succesvolle, melancholische acteur met plankenkoorts. Alice is een onsuccesvolle pianiste die alleen nog maar pianolessen geeft aan ouderen en jonge kinderen. Beiden lopen rond met de wonden van hun eerdere relatie. Kan het liefdesvuur weer aanwakkeren? Of er is niks meer van over? Hors-Saison draait om de hypnotische relatie tussen Alice en Mathieu. Het resultaat is een ietwat saaie en sombere film.

De film begint met Mathieu die incheckt in een bizar hotel waar hij een of andere obscure therapie volgt om over zijn plankenkoorts en onderliggende depressie heen te komen. Dit hotel is de basis voor de absurde humor van de film. De behandelingen die Mathieu ondergaat zijn nodeloos complex en bestaan vooral uit in plastic gewikkeld zijn. Verder wordt Mathieu op de meest oncomfortabele plekken gevraagd om een selfie. Hierdoor is de eerste helft van de film vrij komisch.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hors-saison Nieuwsberichten