The Straight Story

Reviews (2)

Crveni Luk

Avatar

The Straight Story is het waargebeurde verhaal over Alvin Straight die geen wagen mag besturen en dan maar op zijn grasmaaier door ruraal Amerika reist om zijn zieke broer te kunnen gaan bezoeken :E:E
en onderweg komt hij allerhande mensen tegen, en dat is eigenlijk het verhaal. :Y Ik hem 'm eek keertje toevallig gezien en vond hem G.E.W.E.L.D.I.G.

De film zelf is prachtig. Kijken vanavond :Y

shaffa2

Avatar

Deze film deed me niets. Okee, de weidse landschappen waren mooi in beeld gebracht en af en toe klonk er aardige muziek (hoewel dat deuntje me na drie keer toch wel ging vervelen), maar verder... Enorm traag! Dat zal vast de bedoeling zijn geweest en het hád een zekere uitwerking, maar ik betwijfel of het de bedoeling van alomgeprezen Lynch was dat ik me hieraan mateloos ergerde.

Wat een ongelooflijk irritante, oude man: hij wil, getooid in een lelijk houthakkersshirt en een stomme, clichématige cowboyhoed, in zijn koppigheid voor geen wijken weten. Dom in zijn doen én laten: in geen geval dient zijn ontzettende omslachtigheid een doel of het moest zijn dat hij nu kon opscheppen over de ontzettende moeite die hij heeft ondernomen, maar dit vind ik een zwaktebod.

Al met al een verdomd lange zit.