Modern Times (1936)

He stands alone as the greatest entertainer of modern times! No one on earth can make you laugh as heartily or touch your heart as deeply...the whole world laughs, cries and thrills to his priceless genius!

8,6 details

  • 87 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigde Staten

Een fabrieksarbeider en een jong weesmeisje proberen samen in een vijandige wereld overeind te blijven.

Regie
Charles Chaplin
Cast
Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman, Al Ernest Garcia, Hank Mann, Wilfred Lucas, Chester Conklin, Tiny Sandford, Richard Alexander, Fred Malatesta, Stanley Blystone, Edward LeSaint, Murdock MacQuarrie, Mira McKinney, Cecil Reynolds, Sammy Stein, Juana Sutton, Ted Oliver.
Budget
$ 1.500.000
Opbrengst
$ 8.500.000
Release
04.02.1936
Release NL
14.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Charlie Chaplin | Cast: Charlie Chaplin (zwerver), Paulette Goddard (weesmeisje), e.a. Speelduur: 87 minuten | Jaar: 1936

Wie kent niet het beeld van Chaplins zwerver die terecht komt in de tandwielen van een fabrieksmachine? Deze scène stamt uit Modern Times, een van Chaplins beste en scherpste films, waarin hij humor en sentiment wist te combineren met een persiflage op de modernisering van Amerika en tegelijkertijd treffend de stemming die heerste na de Depressie wist weer te geven. Een gerestaureerde versie van deze tijdloze klassieker is nu te zien in de bioscoop, zodat wij Chaplin nu even scherp kunnen zien rondtollen in de tandwielen als het publiek van 1936.

De film begint met een typische werkdag voor de 'Little Tramp', Chaplins iconische zwerverspersonage. Hij werkt aan de lopende band in een fabriek en doet niks anders dan schroeven dichtdraaien. Dit monotone werk maakt hem al snel gek, waarna hij in een gesticht belandt. Als hij daar wordt ontslagen, belandt hij in de gevangenis omdat hij ten onrechte wordt aangezien voor een communistische leider. Na te hebben geholpen een ontsnappingspoging te verijdelen, wordt hij vrijgelaten om opnieuw in allerlei benarde situaties te verzeilen. Hij ontmoet ook een jong weesmeisje tijdens zijn avonturen, op wie hij verliefd raakt.

videotrailers & clips

Laatste reacties

mickvh

"...Net voor de tweede keer gezien!!! De film blijft geweldig, de combinatie tussen humor en drama is bi......"

bosna_me

"...Echt 'n prachtige film!! 't Was zeker de moeite waard om 'm te kijken!!..."

JorritK

"...[quote=UltraBrain]maar deze film is gewoon bagger naar de maatstaven van 2005.[/quote] Ergens he......"

Modern Times

acties