Willow

Willow (1988)

A world where heroes come in all sizes and adventure is the greatest magic of all

Reviews (5)

Marlous

Avatar

He sorry niels, maar ik meende het hoor. Goed dat je het geprobeert hebt....Probeer de volgende keer wat meer punten en komma's te gebruiken en niet TE veel info in een zin te proppen. Dan wordt het overzichtelijker...

Ook namen zijn niet echt van belang. Behalve misschien van de hoofdrolspeler of van iemand die een goede rol neer zet...


Offtopic
@ Einstein...Ik weet niet hoe de andere er over denken, maar ik mis je wel een beetje hoor...Ook al ben ik het nooit met je eens, je zorgt voor goede discussies en dat mensen denken over bepaalde onderwerpen. Blij te zien dat je nog wel rondloopt....

On-topic...
Heerlijk weer, ik kan nooit genoeg krijgen van Willow en heerlijke jonge Kilmer.....Hij speelt hier geweldig vind ik...

filmkijkeerniels

Avatar

Oke ik zal stoppen met de recensies van andere sites te halen daarom heb ik deze film gekeken en me eigen verslag gemaakt.
Ik vond de film leuk en erg fantasierlijk alleen aan het eind werd het langdradig vooral de dwergen waren leuk bij het verhaal. De twee elfen die mee gingen maakten er weer wat komische van. Het eerste stuk dat de prinses (baby) op een soort vlot werd gelegt komt al zo vaak voor in film en vond ik jammer dat dat voor moest komen. De dwergen zelf hadden ook wel gekken namen zoals: Willow Ufgood waar de film naar genoemd is en Burglekutt die hem haatte en de twee ridders Vohnkar en Meegosh en de vrouw van Willow Kiaya en dan de zoon Radar en het dochterje weet ik niet meer.

Het verhaal:

Op een dag krijg een gevangenen een baby de baby moet dood, maar de vrouw van de baby heeft haar via de rivier naar het dwergen dorpje laten dreiven de koningin doet er alles aan om haar te vinden zo komen er ook is een soort wolven in het dorp maar die vonden de baby niet. Toen zijn ze naar de raad gegaan wat ze met de baby moesten doen. De raad zij Willow Ufgood, Vohnkar, Meegosh en Burglekutt moesten hem naar de eerste sterveling brengen die ze tegen kwamen. Maar de koningin blijft zoeken en er gebeuren leuke dingen en spannenden.

lead data

Avatar

Leuke film , maar helaas een beetje achter haald .
Toen de tijd was het een top film , maar we zijn nu zo verwend , dat het als je het na jaren weer ziet vaak tegen valt .
De verhaal zit leuk in elkaar , maar als je de film in z'n geheel moet beoordelen geef ikke niet meer dan een 7 .
Mijn voorkeur gaat vanavond toch uit naar " the long kiss tonight " .
Eens een vrouw in een slechte rol , heerlijk .

Marlous

Avatar

Jeeeeeeeeeeeeeeh

Ook deze film heb ik meer dan 50 keer gezien..
Echte jeugdsentiment...Leuk verhaal, leuke grappen....

erg duidelijk te zien dat er veel poppen zijn gebruikt, maar dat maakt hem nu ook wel weer charmant... Smiley face

Echt een van mijn lievelingsfilms van vroeger..
(samen met Neverending Story....: Bastian, say my name, Bastian...En echt nooit (hoe vaak je hem ook terug spoelt, hoe hij haar nu noemt)...Maar Terug naar Willow..

Zeker 100% de moeite waard...

WoUtoMatiC

Avatar

Mijn vriendin heeft deze laatst gekocht op DVD omdat ie nooit op tv en niet te huur was. Zal zij ff balen.

Leuke familiefilm met (voor die tijd) indrukwekkende special effects. Behalve dat tweekoppige monster, dat zag er toen al niet uit.

Bovendien de eerste film waarin morphing is gebruik, deze techniek werd voor deze film ontwikkeld en een jaar later in Last Crusade weer toegepast.

Misschien door de LOTR films een beetje outdated.

ps

afbeelding
Joanne Whalley maakt deze film ook de moeite waard. afbeelding