Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Prachtige, maar zeer aangrijpende film.
Als Belg weet ik natuurlijk wie Vader Damiaan was, maar echt het ganse verhaal kende ik ook nog niet. Deze film maakt dit op een zeer mooie manier duidelijk, zonder in een Hollywoodstijl er een spektakelfilm van te maken.
Prachtige rol van de voor mij wat onbekende David Wenham als Vader Damiaan en mooie bijrollen van Derek Jacobi, Kris Kristofferson en vele anderen, waaronder ook 2 Belgische acteurs, Michael Pas en Dirk Roofthooft.
Maar de grootste acteurs waren wel de bewoners van Molokai zelf die eigenlijk allemaal de hoofdrol spelen in dit drama,alle eer komt eigenlijk hen toe voor het maken van deze film.
Deze film heb ik lang laten liggen, omdat het verhaal me wellicht niet zou kunnen boeien, maar uiteindelijk is dit een zeer aangrijpend verhaal dat men gezien moet hebben, ik had het al veel eerder moeten doen.
En of je nu gelovig bent of niet, het werk dat Vader Damiaan daar toen heeft gedaan is een voorbeeld voor iedereen, er moesten nu meer mensen zijn zoals hij toen was, de wereld zou er wellicht beter van worden.
Topklasse deze film en een aanrader van formaat !!!