The Last Emperor

The Last Emperor (1987)

He was the Lord of Ten Thousand Years, the absolute monarch of China. He was born to rule a world of ancient tradition. Nothing prepared him for our world of change.

Reviews (3)

SpaRood

Avatar

Hele mooie historische film. Misschien intellectueel iets te zwaar voor de mensen die graag naar Schwarzenegger films kijken. Het is niet een film voor popcorns en gezelligheid, maar voor mensen die wat willen bijleren van de eigentijdse geschiedenis: het einde van de Chinese keizerrijk en het begin van de Chinese Republiek en de latere Volksrepubliek. Het heeft iets tragisch in zich. Ik vond het ook een emotionele film. De film heeft meerdere lagen en het hangt van de kijker af in hoeverre hij de film intepreteert. Soms fantaseer ik hoe China eruit zou zijn als er nog steeds een keizer was. Deze film geeft in ieder geval een goed beeld daarvan.

Noldy

Avatar

Geweldige film! Mooie plaatjes en goed acteerwerk, meesterwerk van de hand van Bertolucci. Mooie hieraan is, is dat het uitermate histoisch getrouw is, dat de karakterontwikkelingen van de hoofdpersoon mooi zijn weergegeven en dat er veel symboliek in zit. Ik kan me goed voorstellen dat mensen deze film saai vinden, want hij duurt best lang is ook wel langdradig. Een beetje achtergrondkennis zou ik daarom dringend aanraden.
De perfecte film voor een geschiedenisles BTW.

Snipes

Avatar

Geloof dat die 160 min gewoon niet klopt heb nog even op rottentomatoes gekeken en daar stond 3 uur 38 min

En trouwens voor de zogenaamde doorgewinterde filmfans, jullie zijn het niet als je deze film niet waardeerd, maar kon wel weer goed lachen toen ik het las. Kopspijkers kent hier volgens mij een prijs voor, één of andere zwatelaar. Smiley face

Dus even voor de goede orde, dit is geen actiefilm, dus daar ook graag niet mee gaan vergelijken.
Deze film is niet langdradig maar gewoon lang.