The Public Eye (1992)

Murder. Scandal. Crime. No matter what he was shooting, "The Great Bernzini" never took sides he only took pictures... Except once.

6,1 details

  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

New York, 1942. Tientallen freelance fotografen schuimen ’s nachts de straten af, op zoek naar faits divers. Gewetenloze krantenuitgevers betalen hen drie dollar voor een gepubliceerde foto. Eén van deze op sensatie beluste foto-enthousiastelingen is tevens een geniaal kunstenaar: Leon ‘Bernzy’ Bernstein (Joe Pesci), de grote ‘Bernzini’. Bernzy is een paparazzi avant-la-lettre. Hij is ervan overtuigd dat zijn boek met grimmige realiteitsbeelden even kunstig is als de stillevens, naakten en landschappen van zijn collega’s. Uitgeverijen doen zijn werk af als té sensationeel en in zijn vak wordt hij beschouwd als een outsider, een parasiet die op het leed van anderen teert. Hij is een verwoed voorstander van authenticiteit, maar schrikt er niet voor terug om zijn taferelen bij te werken om zijn scoop te verkopen

Regie
Howard Franklin
Cast
Joe Pesci, Jared Harris, Richard Schiff, Richard Riehle, Christian Stolte, Ellen McElduff, Laura Cerón, Del Close, Bryan Travis Smith, Max Brooks, Marge Kotlisky, Chuck Gillespie, Jack Denbo, Timothy Hendrickson, Henry Bolzon.
Release
01.01.1992

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Public Eye

acties