Stir of Echoes (1999)

Some doors weren't meant to be opened.

Reviews (2)

Palumara

Avatar

Wat een lekkere horror zeg!
Het tweede deel is wel iets minder dan het eerste, maar dat mag de pret niet drukken. Wat mij betreft verslaat deze film The sixth sense op veel punten.
Werd die film naar mijn smaak iets te veel bepaald door het overdreven serieuze spel van de hoofdpersonen, gedragen zelfs, en door de uitmuntende sfeer en settings, en zat er in die film eigenlijk maar weinig echte spanning, in deze film zijn de verhoudingen anders:
veel spanning, vooral in het eerste deel dus, prima rollen (Bacons vind ik zo en zo prettiger verteerbaar dan Willis), sterke, echte karakters (nobody's) en ook nog eens een sterk script.
Bovendien kan het onderwerp, het bovennatuurlijke, altijd mijn belangstelling in hoge mate wekken. Al met al betekent dat dat ik dit toch een lekkere, sterke film vind, iets prettiger verteerbaar dan The sixth sense.Dat dan weer wel.

ellie

Avatar

Nou mensen,

Ik kan echt niet begrijpen wat jullie zo onwijs goed vinden aan deze film. Zelfs zo goed dat er gewoon 5 sterren voor word gegeven.

Ik vond het plot en sfeer erg tegenvallen. Veel dingen vond ik erg cliché, zoals bijvoorbeeld de verschijningen van het meisje (als ze achter haar staat en zij in de spiegel kijkt, of dat het meisje ineens naast hem zit op de bank) Ook het veranderen van de stem van het jongetje deed me meer lachen als schrikken.


Maar waar ik me vooral aan ergerde is dat er zo makkelijk met toekomstbeelden word gewerkt. Op deze manier kreeg de film een hele absurde domme wending.


En ook het eind vond ik lachwekkend, de daders zijn dood of liggen op sterven en alles is 'goed'.

Cliché dus! Er had veel meer diepgang in gekund.