Turks fruit (1973)

Reviews (3)

jane bond

Avatar

Dat ze deze film nog laten zien, en notabene nog op een zaterdagavond ook vind ik niet te verhapstukken. De film is een slap verhaal over 2 mensen die verliefd zijn. De film past helemaal niet meer in dit tijdperk, alhoewel er veel films zijn die tijdloos zijn. Het is een oer vervelend, slap verhaal dat zijn weerga niet kent. Kan mij iemand uitleggen waarom deze slechte film op een zaterdagavond gedraaid wordt, en die ieder jaar een aantal jaren op TV te zien is. In de videotheken zal je em niet vinden hoor!

Johnny Top

Avatar

Gezien de infantiele berichten die over deze film geplaatst worden moet ik maar een objectieve plaatsen, Turks Fruit is de beste Nederlandse film ooit gemaakt, gaat niet over sex maar passionele liefde en dat is dacht ik van alle tijden, Rutger hauer en Monique van de Ven zetten een ongekende akteerprestatie neer, dat zit hem in de details, van het rukken van Erik Vonk op bed tot de penetratie van Olga als ze al uit elkaar zijn, briljante film die de tand des tijds doorstaat, ook over 30 jaar nog altijd een fantastische film!

hippie36

Avatar

Het voordeel van Nederlandse films is juist dat er niet zo moeilijk over een borst of sex word gedaan. Het irriteert mij mateloos in de meeste amerikaanse films dat als een vrouw uit bed stap ze altijd het hele laken meeneemt bij het uit bed stappen. Of dat de deken precies boven de borsten zit zodat je niks ziet. Als er iets zielig is aan Amerikaanse films is dat het wel. Wat een triestig preuts volkje is dat toch.