Kiss of the Spider Woman

Reviews (1)

El Chivo

Avatar

Dit is wat ik al ooit eens elders over deze film heb geschreven.

Valentin, een politieke gevangene onder een niet nader genoemd Zuid-Amerikaans totalitair regime moet de cel delen met de voor zedendelicten veroordeelde homo Molina. Deze laatste vult de tijd met het navertellen van zijn favoriete film, een romantische nazi-propagandafilm. Molina gaat voorbij aan de propaganda -die Valentin erg stoort- en hecht meer belang aan de gevoelens van de hoofdrolspelers van de film in de film. Gaandeweg en parallel met de vertelde film veranderen de verhoudingen tussen de twee mannen.

Objectief gezien is dit best een goeie film: William Hurt (Molina) heeft de oscar die ie voor deze rol kreeg echt niet gestolen en de navertelde film(s) zijn erg knap verweven met het eigenlijke verhaal, zowel qua themathiek (liefde, vriendschap, gevangschap,trouw en verraad) als als middel om de groeiende vriendschap tussen Valentin en Molina te ondersteunen.

Helaas echter was de film voor mij té traag en had ik moeite om me betrokken te voelen met de personages. Resultaat was dat ik wat moeite had om mijn ogen open te houden. (Het was ook heel erg laat toen ik deze film zag)

Toch wel een aanrader dus als je van een rustige acteursfilm houdt. Je kan het nog best vergelijken met een soort 1-kamer-toneelstuk