Breakfast at Tiffany's (1961)

Audrey Hepburn as Holly Golightly sparkles her way through everything you've ever wanted to do!

Audrey Hepburns tijdloze elegantie is opnieuw te bewonderen in digitaal gerestaureerde klassieker.
play

7,4 details

  • 115 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Paul Varjak is geïntrigeerd door zijn onderbuurvrouw Holly Golightly, die de ene dag het huis vol vrienden heeft om de dag erop in complete eenzaamheid te verkeren. Ook haar bezoekjes aan een onderwereldbaas die in de gevangenis zit, roepen vragen op.

Regie
Blake Edwards
Cast
Martin Balsam, Mickey Rooney, Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, John McGiver, Alan Reed, José Luis de Villalonga, Buddy Ebsen, Elvia Allman, Stanley Adams, Beverly Powers, Claude Stroud, Dorothy Whitney, Orangey, Putney.
Budget
$ 2.500.000
Opbrengst
$ 9.500.000
Release
05.10.1961
Release NL
14.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Blake Edwards | Cast: Audrey Hepburn (Holly Golightly), George Peppard (Paul Varjak), Patricia Neal (2-E), Mickey Rooney (Mr Yunioshi), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 1961

Velen vinden Audrey Hepburns rol in Breakfast at Tiffany's de beste van haar carrière, en niet zonder reden. Het beeld van de actrice in haar zwarte jurkje, pumps, opgestoken haren en oversized zonnebril voor de juwelier in de ochtendgloren, behoort tot een van de meest bekende momenten uit de filmgeschiedenis. Toch was zij niet eens eerste keuze en speelt zij Holly op een manier die Truman Capote niet helemaal zo bedoeld had.

Holly Golightly is een partygirl, die rondkomt dankzij de gulle mannen met wie zij 'feest'. Hoewel dit nogal cru overkomt, doet Holly het met charme en naïviteit. Wanneer de schrijver Paul Varjak het appartement boven haar betrekt, ontstaat er een band tussen de twee. Varjak wordt onderhouden door een oudere vrouw en zit dus min of meer in hetzelfde schuitje als Holly. Langzaam maar zeker verandert hun vriendschap in liefde en moeten ze beslissen of ze voor elkaar kiezen of doorgaan met hun leven zoals het is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Breakfast at Tiffany's Nieuwsberichten

Laatste reacties

Emilia46

"...Ik vind dit ook een leuke film, maar wel ontzettend overgewaardeerd! Ik zou er een 7 voor geven, mee......"

goaskalice

"...KUT! Weer gemist...."

Shogo

"...Ik had het niet gedacht, maar ik vind hem nog goed ook eigenlijk. :P..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Breakfast at Tiffany's

acties