The Right Stuff (1983)

They were ordinary men and women who shared a common ambition and what they achieved together captured the imagination of the world [UK Theatrical]

8,2 details

  • 193 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigde Staten
193 Min Verenigde Staten

Piloot Chuck Yeager doorbreekt met zijn raketvliegtuig X-1 als eerste de geluidsmuur. Dit is het begin van een race naar de ruimte, waarin de NASA zijn aanvankelijke achterstand tegenover de Russen geleidelijk en op een niet altijd even veilige manier kan wegwerken om uiteindelijk tot meerdere eer en glorie van de Amerikaanse natie een man op de maan te zetten. Een belangrijke rol daarbij is het Mercurius-project, één van de voorlopers van het Apollo-programma. De selectie van de Mercurius-astronauten wordt gemaakt en de zeven uitverkorenen worden door de publieke opinie al tot nationale helden verheven, nog voor ze hun eerste vlucht maken. De media schilderen hen af als door de NASA gecontroleerde robotten ofwel als heiligen, door dik en dun gesteund door hun trouwe echtgenotes. Maar eigenlijk zijn het gewone mensen die onzeker omgaan met gevaren van de eerste ruimtevluchten én met de roem en de bekendheid die daarmee samenhangt.

Regie
Philip Kaufman
Cast
Ed Harris, Dennis Quaid, Scott Glenn, Sam Shepard, Veronica Cartwright, Lance Henriksen, Barbara Hershey, Fred Ward, Donald Moffat, Pamela Reed, Levon Helm, Scott Paulin, Charles Frank, Mary Jo Deschanel, Kim Stanley.
Budget
$ 27.000.000
Opbrengst
$ 21.500.000
Release
21.10.1983

Laatste reacties

atomdude

"...Anno 2006 vind ik Thomas Wolfe niet meer zo heel erg rocken maar deze film blijft staan als een huis......"

Muzzie

"...Deze film bevat inderdaad ongeevenaard mooie vliegbeelden, echt verder nooit zoiets gezien (vergelij......"

movietwister

"...Kijk, dit is dus een film der filmen.... Teveel om alles in een keer te zien. Neem m op of huur m......"

The Right Stuff

acties