Pitch Black

Pitch Black (2000)

There's only one rule: Stay in the light

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Na het visueel sterke riddick gezien te hebben vond ik het hoog tijd het eerste deel maar eens te bekijken en waar riddick een 5 kreeg schat ik deze film net iets hoger in, misschien omdat het iets meer pulp is en zelfrelativerend tegenover de toch zichzelf zeer serieus nemende derde film.

qua kleurgebruik vond ik de film iets té, een kleurtje over het beeld gieten is nogal simpel en hier had meer oog voor detail in gemogen maar buiten dat zijn de special effects wel prima, zeker voor die tijd. het eerste halfuur is het sterkste van de film omdat alle personages in misterie blijven en diesel als riddick geen woord zegt en zo de darkness over zich sterk houd. daarna begint de film aan zijn clichématig kat en muis spelletje tussen de personages en word het verhaal zo gerokken om uiteindelijk toch dé grote vijand te kunnen loslaten op de personages. waar het eerste deel overbelicht is schuilt de tweede film in de nacht en die sfeer maakt de film wel leuk maar toch is de spanning vaak ver zoek, ook omwille dat de wezens amper gezien worden tot het moment dat ze net voor hun neus staan wat de details van het wezen om ze enger te maken vaak achterwege laat.

toch is de film niet slecht, de karikaturistische personages, het kat en muis spelletje, het overacting gedoe, het is iets typisch voor die periode in dergelijke films en de film weet zichzelf ook vaak te relativeren waardoor het best een aangename kijkbeurt word. volgende week waag ik me aan de chronicles, ben benieuwd of de minst goede ontvangen film van de trilogie bij mij toch nog een goed gevoel kan afleveren en mij een reden kan geven waarom vin diesel dit zijn leukste personage vond want qua kwaliteit moet de film toch wel afleggen tegen andere films van zijn carrière

6/10

lgonggr

Avatar

Dit is een van mijn favoriete B-Films. Ja, het is niet zo'n beste film, geen diep verhaal ofzo, maar ik vind hem toch supergaaf. Het concept is heel simpel, maar zeer goed uitgewerkt. De hele film is eigenlijk een uitwerking van contrasten tussen licht en donker. Alles is eigenlijk het tegenovergestelde van wat het lijkt en de visuele uitwerking van het contrast tussen licht en donker is erg gaaf gedaan. Dit is ook een van de zeer weinige 'happy end' films. Voor de tijd dat hij gemaakt is zijn de CGI-effecten best gaaf, zeker de planeet-shots halverwege. Paar gave quotes to top it off. Als je een film als 'The Thing' (nog een geniale film zonder 'happy end') gaaf vond dan is dit echt een aanrader.
Q : How do I get eyes like that ? A : You gotta kill a few people