Deathwatch

Deathwatch (2002)

Deliver them from evil

Reviews (1)

Filmfreak Leo

Avatar

Zojuist deathwatch gekeken en dit vind ik een goede film ergens tussen thriller en horror in. Het is een film met 'evil stepping in onto the warzone'. Als je een film zoekt met veel oorlogsgeweld dan zit je hier verkeerd. Maar houdt je van spanning en horror waarbij je zowel moet uitvinden wat er nou precies aan de hand is in combinatie met een redelijk aantal gore missellijkmakende scenes, dan is dit een goede voor je.

Ikzelf houd er erg van wanneer je tijdens het kijken (al dan niet met een jointje) je afvraagt wat het nou betekende wat je zag. Dat je voor jezelf een scene relativeert door de nakomende scene, terwijl je toch zojuist iets zag dat je op een ander, wellicht moeilijker te vatten, spoor zette. Realiteit versus schemerwereld of zo iets. En dat is in deze film aanwezig. Volgens reviewers op de IDMb-site gaat het hier om Dante’s Purgetory, ik denk dat ze gelijk hebben maar ik moet hem eerst nog wat vaker bekijken.

Laat je niet misleiden door het lage IDMb-cijfer, dat komt zeer waarschijnlijk slechts door gefrustreerde stemmers die een ander soort film verwacht hadden en daardoor verblind deze film veel te negatief beoordeelde. Het ligt in mijn bedoeling om ook nog een uitgebreidere doch korte review over deze film te schrijven, maar dat doe ik na mijn tweede en derde ronde kijken.