High Fidelity

High Fidelity (2000)

A comedy about fear of commitment, hating your job, falling in love and other pop favorites.

Reviews (2)

tutu128

Avatar

Mij viel de film toch wat tegen na het boek en dan met name het tweede gedeelte. Het boek is toch gericht op mannen (vrouwen, muziek, lijstjes) en de film hinkt wat op twee gedachten met een wat sentimenteel slot om de dames ook over de streep te halen.
Jack Black blijft briljant in de scene met de klant die I Just Called To Say I Love You van Stevie Wonder wil kopen.

AngelEyes

Avatar

Verfilming van een van m'n favoriete boeken en het viel me mee. Cusack is perfect gecast als platenwinkeleigenaar met de nodige relatieproblemen. Aan de hand van top vijf lijstjes deelt hij zijn leven in. De manier waarop de kijker notie neemt van zijn gedachten is redelijk origineel (Cusack communiceert vaak rechtstreeks met de kijker) en gaat vreemd genoeg niet tegenstaan.
De vaart zit er soms iets te goed in waardoor de diepgang een beetje uitblijft. Daar staat tegenover dat Black en Louiso prima zijn als Cusack's kompanen en er een aantal celebs opdraaft voor over het algemeen leuke cameo's. Wel is het wat jammer dat eigenlijk alleen de platenwinkelscènes voor een komische noot zorgen, waar in het boek ook de gedachtespinsels van de hoofdpersoon goed zijn voor een glimlach.
[rating 4]