Bin-jip (2004)

Een uiterst elegante film.
play

7,6 details

  • 88 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Zuid-Korea
  • Japan
88 Min Zuid-Korea

Tae-suk zoekt op zijn motor naar leegstaande huizen waarin hij een tijdje kan verblijven. Hij steelt niets, maar gebruikt wat uit de koelkast, repareert kapotte spullen en doet zo nodig de was. Hij legt zijn bezoeken vast door zichzelf in andermans interieur te fotograferen. Dit eigenaardige maar kalme leven wordt onderbroken wanneer hij op een dag insluipt in een luxueus huis, waar de jonge vrouw Sun-hwa zich in het donker verschuilt. Zij zit gevangen in een ellendig huwelijk met een man die haar mishandelt...

Alt titel
3-Iron
Regie
Ki-duk Kim
Cast
Hyun-kyoon Lee, Seung-yeon Lee, Hyuk-ho Kwon, Ji-a Park, Se-jin Park, Sung-hyuk Moon, Jeong-ho Choi, Jong-su Lee, Dong-jin Park, Ui-soo Lee, Jae-yong Jang, Jee-ah Park, Ju-seok Lee, Mi-suk Lee, Dah-hae Lee, Han Kim.
Release
15.10.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Kim Ki-Duk | Cast: Jae Hee (Tae-Suk), Lee Seung-Yeon (Sun-wa), e.a.

Kim Ki-Duk’s Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring was één van de beste films van 2004, een serene maar nooit afstandelijke meditatie over het boeddhisme en de cyclische aard van het leven, prachtig verbeeld in de volwassenwording van een jonge boeddhistische monnik. In die film werd bijna geen woord gezegd, en ook voor Bin-Jip (3-iron) heeft Kim de dialogen tot een absoluut minimum beperkt.

Hoofdpersoon is Tae-Suk, een onthechte jongeman die inbreekt in huizen waarvan de bewoners er niet zijn, om dan heel even te doen alsof hij er zelf woont. Tegen de tijd dat de eigenlijke bewoners weer terugkeren is hij alweer weg, maar nooit zonder dat de was gedaan is, en alle defecte apparaten in huis gerepareerd. In één van de huizen waar hij inbreekt treft hij de eenzame Sun-Hwa, die lijdt onder de mishandeling door haar gefrustreerde man. Zich met andermans zaken bemoeien is niet Tae-Suks ding, maar de door merg en been gaande schreeuw om liefde van Sun-Hwa beweegt hem tot een radicale daad: met een golfclub (uh-huh, een ijzer 3) en een handvol golfballetjes betaalt hij manlief met meer dan gelijke munt terug, om daarna geheel in stijl de ‘damsel in distress’ achterop zijn motor te nemen en de nacht in te vluchten.

videotrailers & clips

Laatste reacties

patrick_h

"...Fantastische film, beste van het afgelopen decennium. Heb net de 20e stem gegeven. Binnenkort kunnen......"

Bloyamind

"...Ik kan alles hierboven alleen maar beamen, prachtfilm die in zijn rust nooit verveelt!..."

mauvau

"...Net een schilderij deze film, prachtig...."