Town & Country

Town & Country (2001)

There's no such thing as a small affair.

Reviews (1)

Claar

Avatar

Town & country (2001), van Peter Chelsom, met Diane Keaton, Warren Beatty, Goldie Hawn, Andie MacDowell en Charton Heston.

Twee rijke New Yorkse stellen vieren het zilveren huwelijk van een van twee decadent in Paris. Beide mannen gaan vreemd, maar dat komt pas later uit. Een van de twee (Andie MacDowell) is echter homo (is dat een spoiler?), maar durft er niet voor uit te komen (ja, hoor, in deze tijd Smiley face).
De ander neukt er vrolijk op los, dat wil zeggen: eigenlijk is hij een slappe zak die zich alles fijn laat aanleunen. Hij is een bekend architect en rijk, dus heel sexy. Ook laat hij zich overmeesteren door de ex van de homo (Goldie Hawn).
De vrouw van de architect, zelf binnenhuisarchitecte (denk ik) (Diane Keaton) leeft voornamelijk voor haar werk. Hun twee puberkinderen leven hun eigen leventje.

Ik hink op twee benen. Aan de ene kant is dit een compleet overbodige film. Husbands and Wives van Woody Allen heeft een vergelijkbare problematiek, maar is vele malen beter. Woody Allen, in wiens films Diane Keaton vaak speelt, is natuurlijk sowieso de meester van het Noord-Amerikaanse huwelijksdrama. Ik zat ook steeds aan Bonfire of the Vanities te denken, maar Town & Country is niet zo – bijtend - komisch.
Aan de andere kant heb ik me wel bescheiden vermaakt, gisteravond. Dat komt vermoedelijk omdat ik in een toegeeflijke stemming was, omdat ik een beetje ziek was.

Ik geloof dat ik deze film toch maar niet aanbeveel, tenzij je een fan bent van Diane Keaton, want zij was de enige die als semi-tolerante, semi-intellectuele, semi-geïnteresseerde, semi-creatieve binnenhuisarchitecte schittert in deze film.