City of God (2002)

If you run it will get you. If you stay it will eat you.

Reviews (2)

WoUtoMatiC

Avatar

In Brazilie spreken ze Portugees. Smiley face

Bij deze film had ik vooral in het begin een beetje moeite om in het verhaal te komen. Dit komt denk ik door de vele namen en flashbacks. Maar wanneer het verhaal eenmaal uiteen is gezet, dan zit je aan de buis gekluisterd.

Vooral het laatste stuk -wanneer Rocket fotograaf wordt enzovoort- is meesterlijk.

Ze sterk geacteerd, soms keihard, soms ontroerend en goed gefilmd. Beter kan je de sfeer van een ghetto denk ik niet verfilmen.

[rating 4.5] misschien wel [rating 5]

Sasskia

Avatar

Film is net afgelopen.

Het begin vond ik moeilijk doordat de hele film in het spaans (?) is. Ik kon het niet verstaan en er gaat heel veel gevoel verloren als je niet hoort hoe ze zinnen uitspreken, en welk gevoel ze aan de woorden geven. Als er reclameblokken in de film hadden gezeten had ik hem zeker ergens anders op gezet en had ik hem daarna niet meer terug gezet.

Gelukkig was deze film op Nederland 3. Het duurde even maar ik zit hier nu met een droge mond omdat ik niet van mijn stoel wilde om iets te drinken te gaan halen, bang om het verhaal mis te lopen.

An sich zit er eigenlijk helemaal niet zoveel actie in de film. Verwacht er geen Rambo van. Er zit wel een goed verhaal in, geen fantasy, maar kei-harde realiteit.
Het viel me op hoe goed deze film het gevoel geeft dat het leven helemaal niet complex is, maar eigenlijk heel simpel. Ik heb het pistool, jij duwt me en dat staat me niet aan dus ik knal je door je kop. Klaar, simpel.
Als je geen pistool hebt, en ik wel, luister je naar mij.

De dealers hebben de poen en de wapens, hebben alle vrijheid door die macht maar die macht beperkt ze ook enorm in hun vrijheid want op elke hoek kan de volgende bende staan, klaar om de macht over te nemen. Dat gebeurt dan ook 3 (of 4?) keer in de film.
De simpelheid, de doeltreffendheid, de logica.
Perfecte balans.

Ik ben blij dat ik de film heb uitgekeken, vind het moeilijk om er een cijfer aan te geven maar een 8,5 zou ik toch wel over hebben. Het zou een 9 zijn als ik de taal kon verstaan maar ja dat is meer mijn fout dan die van de film natuurlijk ;)