Solaris (2002)

There are some places man is not ready to go

Reviews (4)

Filmcop

Avatar

De hulp van Chris wordt ingeroepen als er constant problemen blijven op een onderzoek schip bij de planeet Solaris. Daar aangekomen, blijkt de resterende bemanning getraumatiseerd te zijn en moet de psycholoog een afschuwlijke ervaring uit zijn eigen verleden onder ogen komen.

Volgens mij ook een ondergewaardeerde film.
Prima verhaal lijn en beklemmende sfeer, Ik vond het origineel iets te langdradig. Deze verfilming is voor mij precies goed. Het is eigenlijk veel meer een psychologische triller dan een SF film.

LLama

Avatar

Een film die eigenlijk geen remake nodig had... desondanks is het nog best wel een goede film geworden, vooral ook omdat men op veel punten dicht bij het orgineel heeft willen blijven (tot de soundtrack aan toe) en er goed geacteerd wordt.

Maar ik denk niet dat mensen die het orgineel niet zouden kunnen waarderen deze film dan opeens wel heel leuk vinden, alleen omdat het iets vlotter is allemaal. De kern van het verhaal (het moeilijk kunnen loslaten van de overledenen (voor de zekerheid maar met een spoiler tag)), dat thema, en de manier (of plot als je wilt) waarop dat uitgewerkt wordt grijpt je aan, of niet.. dat het cinematisch allemaal net iets anders in elkaar zit veranderd daar niets aan.

Dus, je kan beter het orgineel zien.. maar omdat dat deze nou net toevalig vanavond op TV is, waarom niet deze eens proberen te kijken..

wolle

Avatar

Het is een remake van een film uit 1972 van A.Tarkovsky,(Stalker), toen de Goeroe. :W
Na een boek van S Lem. De film van Andrei ging goed 2 1/2 uur dus deze hier is erg kort. Ik vond Solaris, boek en film trouwens een ervaring. Echt waar. En dit remake was zo slecht ook niet. Maar ik miste de contemplatieve lengte. Dat valt een beetje door de mand, omdat er toch altijd iets moet gebeuren. Action en zo. Maar het spannende en verontrustende was toen de leegte en de zoektocht.

Jennie

Avatar

Ik vond het zeker de moeite waard om te kijken. Het verhaal is interessant: op een ruimtestation gebeuren allerlei rare dingen (bv. het zien van verschijningen van oude bekenden
, waarvan sommigen al dood zijn)
. Een psycholoog, gespeeld door George Clooney, gaat er naar toe om het te onderzoeken. Het is geen actiefilm, de film gaat meer over de reacties en interacties van de personen. Ik denk dat daarom de film niet echt door iedereen leuk wordt gevonden.
George Clooney vind ik altijd de moeite waard om te kijken. Leuk detail: in deze film zit een shot waarin hij naakt te zien is (van de achterkant).