Down with Love (2003)

The ultimate catch has met his match.

Een licht verteerbaar niemendalletje, dat je vergeten bent zodra de eindcredits in beeld verschijnen.
play

5,8 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
101 Min Verenigde Staten

Down with Love is een ode aan de komedies van Rock Hudson en Doris Day uit de jaren '60 en vertelt het verhaal van een populaire schrijfster, die op elke vraag wel een antwoord heeft, tot een jonge journalist de vragen begint te stellen...

Regie
Peyton Reed
Cast
Ewan McGregor, Renée Zellweger, Sarah Paulson, Ivana Milicevic, Melissa George, Rachel Dratch, Matt Ross, David Hyde Pierce, Michael Ensign, Jeri Ryan, John Aylward, Jack Plotnick, Tony Randall, Timothy Omundson, Warren Munson.
Opbrengst
$ 20.298.207
Release
09.05.2003
Release NL
25.09.2003

Filmtotaal Recensie

Een roze suikerspin van een film maken, dat moet het doel zijn geweest van de designer-breinen achter de nieuwste romantische komedie uit Hollywood, Down with Love. Geïnspireerd door de lichtgewicht zedenkomedies uit eind jaren ’50 / begin jaren ’60, zoals Pillow Talk met Doris Day. Lekker campy. En dan doen we het helemaal in de stijl van de Swinging Sixties, met snoepkleurige mantelpakjes en groovy designmeubeltjes! Dolletjes! Je ziet ze om de tafel zitten, opgewonden in hun handen klappend. En waarom ook niet; er is op zichzelf niets mis met een film die besluit alle clichés van het genre onomwonden te omarmen en het geheel te overgieten met een suikerzoete Sixties-siroop. Je raakt er alleen zo gauw over uitgepraat.

Down with Love is een triomf van produktieontwerp. Alles klopt, van de met wit leer beklede Barcelona-stoelen tot het zwart-witte pied de poule-jasje van Ewan McGregor. De openingsshots van New York lijken wel archiefbeelden met die Eastmancolor-kleurtjes, maar zijn het niet. Tegelijkertijd wordt het allemaal iets dikker aangezet, het is tenslotte naast een hommage aan Doris Day-films ook een lichte parodie daarop. Dubbelzinnige dialogen en suggestieve splitscreen-scènes zijn tot daar aan toe, maar deze lijken zo weggelopen uit Austin Powers. Het is natuurlijk mooi meegenomen dat je daarmee alle gezeur over oppervlakkigheid op voorhand pareert.

Renée Zellweger, die successchrijfster Barbara Novak speelt, pruilt, fronst en straalt er op los, innemend als altijd. Ewan McGregor als rokkenjager Catcher Block (“ladies’ man, man’s man, man about town”) werkt onvermoeibaar grijnzend een rijtje stewardessen af, met een twinkeling in zijn ogen en zijn haar altijd in model. En Niles uit Frasier (David Hyde Pierce) speelt Niles uit Frasier, of althans zijn Sixties tegenhanger. Het overacteren en tegelijkertijd trouw blijven aan hun voorbeelden uit de jaren ’60 gaat hen goed af; vooral Zellweger weet weer eens te overtuigen als de enige goede keuze voor haar rol. Kortom: een tien voor stijlvastheid voor Down with Love! Helaas blijft dit alles slechts een gimmick, en na een tijdje heb je het wel gezien.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Filmp@ssie

"...[quote=lulligvoorje]Ewan is helaas gewoon wat dom (ook als 'ie niet acteert). Hadden ze er een acteu......"

lulligvoorje

"...Ewan is helaas gewoon wat dom (ook als 'ie niet acteert). Hadden ze er een acteur met wat meer herse......"

Emilia46

"...Echt een leuke film! geen echte vrouwenfilm, zoals eerder beweerd werd. Ewan McGregor is doet het......"

Down with Love

acties