Hornblower: Mutiny (2001)

He's Back!

Reviews (2)

Golden Ghost

Avatar

Uitleg geregeld :E

Episode 5: Mutiny
Dinsdag 27 juni 2006

Hornblower is derde luitenant aan boord van het fregat HMS Renown.

De bestemming van het schip is onbekend, maar Hornblower vermoedt dat het West-Indië is.

De kapitein van de Renown is James Sawyer, een held van 'The Battle of Copenhagen', maar zo paranoïde als de pest.

Sawyer is bang van zijn officieren. Hij zoekt steun bij zijn matrozen door hen drank te geven.

Hornblower realiseert zich dat de situatie op het schip onhoudbaar wordt. Maar wat kan hij doen? Op muiterij staat immers de doodstraf.

Clive, de scheepsdokter, is ook bezorgd om de situatie, maar deinst er voor terug om kapitein Sawyer onbekwaam te verklaren.

Golden Ghost

Avatar

Even van Canvas geplukt.

Episode 1: The even chance
Dinsdag 30 mei 2006

Portsmouth, 1793. De zeventienjarige dokterszoon Horatio Hornblower monstert als cadet aan op het marineschip de Justinian.

Horatio haalt zich de spot van de andere matrozen op de hals doordat hij al zeeziek is, nog voor het schip de haven verlaten heeft.

Maar hun minachting verandert al snel in respect en bewondering wanneer Horatio zich ontpopt tot een intelligente, vriendelijke en kordate jongeman die de terreur van de tirannieke Korporaal Simpson koelbloedig trotseert.

Korporaal Simpson ziet met lede ogen hoe Horatio ook door Kapitein Pellew erg gewaardeerd wordt. Hij laat dan ook geen gelegenheid onbenut om zich op Horatio te wreken.

Maar wanneer Simpson de jonge matroos in het bijzijn van de kapitein beledigt, gaat Simpson te ver. Horatio daagt hem uit tot een duel.