Jeux d'enfants (2003)

From the visionary mind of director Yann Samuell comes France's hit comedy!

Reviews (1)

benjamin

Avatar

Het is moeilijk om bij deze film niet even aan Amélie te denken, zeker niet als op visueel vlak de grenzen van de werkelijkheid overschreden worden. Alleen voelt wat bij Amélie zo geweldig was, hier maar wat flauwtjes en bij momenten overbodig aan.

Het verhaaltje zelf gaat om een jongen en een meisje (voel al welke richting dit uitgaat) die elkaar al vanaf jonge leeftijd uitdagen met de meest absurde uitdagingen. Op zich kan dit verhaal werken (en er zitten enkele mooie scènes is), maar helaas gaat de film de mist in op het vlak van de personages. De twee lijken constant in hun eigen wereldje te zitten met hun uitdagingen, maar houden hierbij zo weinig rekening met anderen en elkaar dat het bijzonder moeilijk werd om nog iets om hun te geven. Zeker als de uitdagingen haast regelrecht pestgedrag worden (zoals het herhaaldelijk slagen van een gymcoach).

Niet elke film heeft sympathieke personages nodig, maar ik begrijp niet goed wat er zo bijzonder is aan een romantische film waarin het mij niks kan schelen wat met de hoofdpersonen gebeurt. Enkele mooie scènes ten spijt liet deze film mij helaas vrij koud.