Love Actually (2003)

Love actually is all around.

Reviews (2)

niwde2

Avatar

Wat een slechte film!!!! Bijzonder. Het ademt de sfeer van Alles is Liefde (deze schijnt erop gebaseerd te zijn), maar zit qua verhaallijn echt veel slechter in elkaar.

***SPOILER*** ***SPOILER***

Twee voorbeelden: de rode draad is niet de Sint, maar een kerstliedje. Dit komt (volgens mij) 4x in de film terug. 1) De opname. 2) Het draaien op de radio (de zanger zegt eerlijk dat het nummer echt slecht is en zou het leuk vinden als het desondanks een kersthit wordt). 3) De belofte dat hij naakt op tv zal komen. 4)De bekendmaking dat het nr 1 is.) Niet echt een geweldig subplot dus. Waarom het nr 1 is geworden blijft onbekend. (Of heb ik wat gemist?)

En een ander subplot gaat om de baas die door een werkneemster wordt verleid om (o.a.) een kerstcadeau te kopen. Het wordt een hanger die zijn eigen vrouw in z'n jas vindt. Maar zij krijgt vervolgens iets heel anders. Vervolgens kaart ze dit aan op het einde van de kerstmusical opvoering op een basisschool. Ze herstelt zich van haar emoties en vertrekt met de kinderen naar huis en zegt dat papa ook zo komt. Alles wijst erop dat ze hem nog tolereert, zodat hij kan bedenken wat hij aan deze situatie gaat doen. Tot dan is het ok. Maar toch mijn grote verbazing is het volgende moment dat we hen zien op het vliegveld! Daar komt hij blijkbaar een vliegtuig uit en wordt door zijn gezin opgehaald. Ze is blij dat hij er weer is. Nou??????!!!??? What happened? Is iemand een scene vergeten in de film te plakken?

Ik vind nietszeggende feelgood-movies helemaal niet erg. Maar in dit geval zijn de verhaallijnen gewoon vreemd. Ook de grappen waren erg voorspelbaar.

Maar mooi was het subplot met het 11-jarige jongetje met zijn (stief?)vader! Vooral de grote knuffel die hij zijn vader gaf op het vliegveld, omdat hij blij was dat hij het meisje waar hij verliefd op was ook verliefd was op hem. (Vreemd echter dat dit kind al een week na het overlijden van zijn moeder niet 1x om haar heeft getreurd, jaja..)

Ook mooi was het subplot over de vriend die verliefd was op de nieuwe vrouw van zijn beste vriend.
De enige homo-relatie was echter de grap dat je dacht dat deze mannen gingen trouwen, terwijl de één de trouwerij van de ander organiseerde. Goed van Alles is Liefde dus. Blijbaar typisch Nederlands, dat daar wél gewoon twee mannen een relatie hebben. Al zijn het dan wel altijd twee mannen...

Maar je moet natuurlijk vooral zelf kijken!

boeliebab

Avatar

Dit is een van mijn favoriete films. deze kijk ik zo'n 6x per jaar of zo, heerlijk. goede humor, leuke verhaallijnen, zeer fijne acteurs (niet alleen qua acteerprestaties maar ook gewoon ehh om naar te kijken ghi... alan, hugh, colin, liam zucht...).

ik ben wel van die engelse komedies zoals idd bridget jones, 4 weddings etc. maar deze is echt het allerbest. voor de twijfelaars: kijken!!!
ook voor mannen is deze trouwens ook leuk hoor (er komt wat 'porno' in voor :P)
fijne avond en alvast fijne jaarwisseling