The Texas Chainsaw Massacre

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Inspired by a True Story

Deze remake is een verwaterd compromis, dat niemand uit zijn slaap zal houden.
play

5,5 details

  • 98 Min
  • Misdaad
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Een groepje jongeren zijn op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken die even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

Regie
Marcus Nispel
Cast
Jessica Biel, R. Lee Ermey, Andrew Bryniarski, Jonathan Tucker, Eric Balfour, Terrence Evans, Marietta Marich, Mike Vogel, Brad Leland, Heather Kafka, Erica Leerhsen, Lauren German, David Dorfman, Kathy Lamkin, Mamie Meek.
Budget
$ 9.500.000
Opbrengst
$ 107.071.655
Release
17.10.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Marcus Nispel | Cast: Jessica Biel (Erin), Eric Balfour (Kemper), R. Lee Ermey (Sheriff Hoyt) e.a.

De jaren '70 waren een gouden tijd voor het horrorgenre, waarin klassiekers als The Exorcist, Don’t Look Now, The Omen en Halloween werden gemaakt. Vreemde eend in de bijt was Tobe Hoopers lowbudget-kraker The Texas Chainsaw Massacre uit 1974, een ziekelijke nachtmerrie van een film, waarin een geperverteerde familie van hillbilly-kannibalen (met als kampioen de kettingzaagfreak Leatherface) een hel van sadisme en dood schiep voor een groepje stadsjongeren. Juist het lowbudget karakter van de film, dat tot uiting kwam in ongepolijst camerawerk en een vervreemdende soundtrack, zorgde ervoor dat de film verontrustend realistisch leek. Nu is er dan de onvermijdelijke remake, een in alle opzichten professionelere productie, die het midden probeert te houden tussen een moderne tiener-slasher en een hardcore gore-film. Het resultaat is een verwaterd compromis, dat niemand uit zijn slaap zal houden.

Een groepje jonge mensen rijdt in een busje door Texas, op weg naar een concert. Ze pikken een liftster op, die totaal in de war lijkt en dingen zegt als: “Hij is een slechte man”, en “jullie gaan er allemaal aan”. Ze onderstreept haar woorden door een revolver tevoorschijn te halen en zichzelf op de achterbank door het hoofd te schieten. Op aandringen van heldin Erin (Jessica Biel, met de ‘seventies’-uitstraling van een mp3-speler) besluit het groepje te stoppen bij een afgelegen wegrestaurant, om de politie te bellen. Dat blijkt een erg slecht idee, want werkelijk iedereen in de wijde omtrek is een gedegenereerd inteeltproduct van de bovenste plank, met geheel eigen ideeën over normaal menselijk gedrag. Het pad dat de jongeren hebben ingeslagen leidt via de maniakale sheriff Hoyt (een bij vlagen vermakelijke R. Lee Ermey, bekend als de 'drill instructor' uit Kubricks Full Metal Jacket) onvermijdelijk naar het huis van de gestoorde familie Hewitt, en de achter een masker van mensenhuid schuilgaande moordenaar: Leatherface.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Texas Chainsaw Massacre Nieuwsberichten