Once Upon a Time in Mexico (2003)

The Time Has Come.

Op het verhaal hoe je maar sporadisch te letten en Banderas slaapwandelt door zijn eigen scènes.
play

6,1 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

El Mariachi (Banderas) volgt het spoor van drugsbaas Barrillo (Willem Dafoe) door het woeste landschap van Mexico. Barrillo is van plan een coup te plegen tegen de Mexicaanse president. El Mariachi is ingehuurd door de corrupte CIA-agent Sands (Depp), die uit is op vergelding tegen zijn grootste vijand.

Regie
Robert Rodriguez
Cast
Johnny Depp, Salma Hayek, Antonio Banderas, Mickey Rourke, Danny Trejo, Willem Dafoe, Eva Mendes, Cheech Marin, Julio Oscar Mechoso, Rubén Blades, Pedro Armendáriz Jr., Marco Leonardi, Tito Larriva, Enrique Iglesias, Gerardo Vigil.
Budget
$ 29.000.000
Opbrengst
$ 98.185.582
Release
11.09.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Rodriguez | Cast: Antonio Banderas (El Mariachi), Johnny Depp (Sands), Willem Dafoe (Barillo), Salma Hayek (Carolina) e.a.

Regisseur Robert Rodriguez heeft zijn carrière te danken aan een held met de naam El Mariachi. In 1992 bracht de eerste film over de wrekende Mexicaanse gitarist, toen nog geheel Spaanstalig, Rodriguez wereldfaam vanwege het ongehoord lage budget van 7000 dollar waarmee hij de energieke actiefilm had gemaakt. Een (grotendeels engelstalig) vervolg, met een budget dat vele malen groter was dan dat van zijn doorbraakfilm, kon niet uitblijven. Gewapend met 3 miljoen dollar, en met Antonio Banderas en Salma Hayek als zijn hoofdrolspelers, maakte Rodriguez een heerlijk over-the-top vervolg, Desperado, met virtuoos gefilmde en gemonteerde actiescènes, aanstekelijke humor, en de juiste chemie tussen Hayek en Banderas. Nu is dan het derde – en nog duurdere – deel van de El Mariachi-reeks gearriveerd, wederom ‘shot, chopped, and scored’ door Rodriguez zelf, en het is duidelijk dat de regisseur nog niets van zijn visuele flair is kwijtgeraakt. Er kan regelmatig gesnoept worden van soepel camerawerk, een mooi verzadigd kleurenpalet, en split-second montage die toch overzichtelijk blijft. Maar het vuur in El Mariachi zelf is verdwenen; het gitaarspelende eenmansleger is een bijfiguur geworden in zijn eigen film.

Dat wordt deels verklaard door het verhaal: El Mariachi, de levende legende, heeft zijn geliefde verloren aan haar jaloerse ex, de sinistere generaal Marquez. Sindsdien leidt hij, emotioneel geamputeerd, een stil bestaan in een stoffig Mexicaans dorpje, en speelt een beetje gitaar. De wapens heeft hij afgezworen, maar dat kan natuurlijk nooit lang duren; hij wordt benaderd door de ietwat vreemde, maar uiterst zelfverzekerde CIA-agent Sands (een amusante Johnny Depp, die de gelegenheid om de show te stelen met beide handen aangrijpt). Sands is de zelfbenoemde spin in een web van machtsspelletjes, waarin drugsbaron Barillo (Dafoe) generaal Marquez gebruikt om de huidige president van Mexico omver te werpen. Dat vindt de CIA best, legt hij de Mariachi (“Mag ik ‘El’ zeggen?”) uit, als Marquez daarna maar niet de macht grijpt. El Mariachi krijgt de kans om wraak te nemen op de moordenaar van zijn geliefde: tijd om zijn oude, tot de rand toe met wapentuig gevulde, gitaarkoffer weer op te duikelen en samen met twee collega’s (waaronder een adequaat acterende Enrique Iglesias) zoveel mogelijk schurken naar de andere wereld te helpen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Spider-fan

"...Was me ook wat te commercieel en met Enrique Iglesias krijg je ook een wat videoclip-achtig gevoel......."

Roi

"...Meh, deze moet je niet zien vlak nadat je Desporado hebt gezien! Depp is trouwens wel weer geniaa......"

madice

"...Ach, daar moet je gewoon doorheen kijken. Voor mij een heerlijke film, verstand op nul en genieten...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Once Upon a Time in Mexico

acties