Paycheck (2003)

The future depends on a past he was paid to forget.

Woo, ooit de ongekroonde koning van de heroic bloodshed, levert met Paycheck zijn grootste misser tot nu toe af.
play

5,5 details

  • 119 Min
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Actie
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • Canada
119 Min Verenigde Staten

Een ingenieur werkt al drie jaar lang aan een geheim project. Op een dag wordt hij wakker en ontdekt dat zijn werkgever de delen van zijn geheugen die over het project gaan, heeft gewist. Wanneer hij zijn 'paycheck' wil ophalen blijkt dat hij heeft ingestemd met betaling in zonderlinge voorwerpen in plaats van geld. Hij probeert radeloos de stukjes uit zijn geheugen terug te vinden terwijl blijkt dat ook de overheid achter hem aan zit.

Regie
John Woo
Cast
Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Paul Giamatti, Ivana Milicevic, Colm Feore, Michael C. Hall, Joe Morton, Callum Keith Rennie, Fulvio Cecere, Peter Friedman, John Cassini, Michelle Harrison, Kathryn Morris, Christopher Kennedy.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 96.269.812
Release
25.12.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: John Woo | Cast: Ben Affleck (Michael Jennings), Uma Thurman (Rachel Porter), Aaron Eckhart (James Rethrick) e.a.

Wat dat betreft belichaamt de ingekakte Ben Affleck, die hoofdpersoon Michael Jennings speelt, perfect het karakter van deze film. Jennings is een top-notch reverse engineer: iemand die de geheimen achter nieuwe technologieën ontcijfert én jat door deze minutieus te ontleden, en dan op een iets andere manier weer in elkaar te zetten. Hij doet dit in dienst van bedrijven die de geheimen van hun concurrenten willen stelen; aan het eind van iedere klus laat Jennings tegen een forse betaling een klein deel van zijn geheugen wissen, en daarmee alle sporen van zijn betrokkenheid.

videotrailers & clips

Laatste reacties

MovieMazzter

"...vond het een redelijke film met niet overdreven veel actie. Origineel concept dat zeker, maar wel wa......"

NICKSTERAMSTER

"...Heel simpel; verfilmingen van Phillip K. Dick fascineren mij altijd. De tijd-sprong staat altijd cen......"

Magalaan

"...Ik heb er met plezier naar gekeken...."

Paycheck

acties