Paycheck (2003)

The future depends on a past he was paid to forget.

Woo, ooit de ongekroonde koning van de heroic bloodshed, levert met Paycheck zijn grootste misser tot nu toe af.
play

5,5 details

  • 119 Min
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
  • Canada
119 Min Verenigde Staten

Een ingenieur werkt al drie jaar lang aan een geheim project. Op een dag wordt hij wakker en ontdekt dat zijn werkgever de delen van zijn geheugen die over het project gaan, heeft gewist. Wanneer hij zijn 'paycheck' wil ophalen blijkt dat hij heeft ingestemd met betaling in zonderlinge voorwerpen in plaats van geld. Hij probeert radeloos de stukjes uit zijn geheugen terug te vinden terwijl blijkt dat ook de overheid achter hem aan zit.

Regie
John Woo
Cast
Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Paul Giamatti, Michael C. Hall, Ivana Milicevic, Colm Feore, Callum Keith Rennie, Joe Morton, Fulvio Cecere, Peter Friedman, John Cassini, Michelle Harrison, Kathryn Morris, Christopher Kennedy.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 96.269.812
Release
25.12.2003

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: John Woo | Cast: Ben Affleck (Michael Jennings), Uma Thurman (Rachel Porter), Aaron Eckhart (James Rethrick) e.a.

Wat zou er toch zijn geworden van John Woo, ooit de ongekroonde koning van de heroic bloodshed, de man die van Chow Yun-Fat de coolste hitman uit de filmgeschiedenis maakte, en van Tom Cruise bijna een geloofwaardige actieheld? Kon ik maar zeggen dat hij de afgelopen jaren is beziggeweest met het plannen van de terugkomst van huurmoordenaar Jeff, alias The Killer. Of desnoods dat hij de camera in de wilgen heeft gehangen en nu geniet van een welverdiend pensioen. Met andere woorden: kon ik maar zeggen dat de man achter Paycheck een andere John Woo is.

Helaas: de eenzame witte duif die er tegen het eind van deze zouteloze actiefilm met de veren wordt bijgesleept, vertelt ons dat we hier wel degelijk te maken hebben met de regisseur die ooit bekend stond om zijn adembenemende kogelballetten. Iemand moet hem hebben wijsgemaakt dat ‘een échte John Woo’ vooral niet zonder witte duiven kan, en vergeten zijn te vermelden dat een spetterende actiechoreografie misschien iets belangrijker is. Want Paycheck is Woo’s grootste misser tot nu toe, en verstoken van alles wat het bloed sneller zou kunnen doen stromen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

MovieMazzter

"...vond het een redelijke film met niet overdreven veel actie. Origineel concept dat zeker, maar wel wa......"

NICKSTERAMSTER

"...Heel simpel; verfilmingen van Phillip K. Dick fascineren mij altijd. De tijd-sprong staat altijd cen......"

Magalaan

"...Ik heb er met plezier naar gekeken...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Paycheck

acties