Sl8n8 (2006)

5,8 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Horror
  • Nederland
  • België
90 Min Nederland

Kristel Lodema (Victoria Koblenko), een paranormaal begaafde studente, gaat met een groep vrienden naar een oude steenkolenmijn om het manuscript op te halen van haar vader die zojuist is overleden. Na een rondleiding in de mijn weigert de lift dienst, waardoor de groep vast komt te zitten in het mijnlabyrint.

Regie
Frank van Geloven
Edwin Visser
Cast
Victoria Koblenko, Kurt Rogiers, Liz Snoyink, Steve Hooi, Serge-Henri Valcke, Martijn Oversteegen, Robert Eleveld, Hans Ligtvoet, Lara Toorop, Linda van der Steen, Rutger Lagestee, Jop Joris, Michael van Buuren, Carolina Dijkhuizen, Emiel Sandtke.
Release
05.10.2006

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Frank van Geloven en Edwin Visser | Cast: Victoria Koblenko (Kristel Lodema), Kurt Rogiers (Mark), Carolina Dijkhuizen (Liesbeth), Serge-Henri Valcke (Louis Oup) | Speelduur: 90 minuten Jaar: 2006

Er mag dan wel massaal gesproken worden over de opmars van de nederhorror, het wiel is niet bepaald opnieuw uitgevonden. In het recent nog met de Filmprijs van de Stad Utrecht bekroonde Doodeind en nu het al flink gehypete Sl8n8 (Slachtnacht) verloopt alles weer keurig volgens het aloude tien kleine negertjes-concept. Het meisje met de grootste borsten legt als eerste het loodje waarna de overige tieners de dreiging vaak in hun eentje gaan onderzoeken. De groep opsplitsen, zeker in een kolenmijn, is in het genre nog altijd een wijs plan.

Clichés zijn een belangrijk onderdeel van de horrorcategorie, zelfs van de lol die je eraan beleeft. Het venijn zit hem telkens in de manier van opdienen, de timing en het buigen van de regels. Een filmmaker die hier geen kaas van heeft gegeten, valt onherroepelijk door de mand. Sl8n8 werd geregisseerd door Frank van Geloven en Edwin Visser (Necrophobia), die duidelijk naar collega-filmers hebben gekeken. Ze houden de vaart er goed in en maken handig gebruik van het onderbelichte decor. Aan enthousiasme geen gebrek. Toch hebben ze het maken van een ‘slasher’ onderschat.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Sl8n8 Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sl8n8

acties