Take the Lead (2006)

Never Follow.

Charmante dansleraar Antonio Banderas leert een stel probleemkinderen van een middelbare school in New York stijldansen en op zichzelf te vertrouwen.
play

6,1 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Pierre Dulaine (Antonio Banderas ) is een inspirerende dansleraar die zijn tijd vrijwillig inzet om een groep highschool nablijvers uit de binnenstad van New York ballroom dancing te leren. De leerlingen zijn aanvankelijk nogal sceptisch wanneer ze horen wat Dulaine hen komt leren maar zijn onvermoeide toewijding en inzet begint hen langzaam maar zeker ook te inspireren en ze gaan weldra op in de lessen. Ze gaan zelfs nog een stap verder en combineren Dulaine's klassieke dans met hun eigen unieke hiphop stijl en muziek om tot een krachtige en unieke fusie te komen. Dulaine wordt meer en meer een mentor voor de leerlingen, die eigenlijk nooit eerder iets in hun leven hebben gehad om zich voor in te zetten. Hij inspireert hen tot het verfijnen van hun vaardigheden om deel te nemen aan een prestigieuze ballroom competitie in de stad. Daarnaast delen ze waardevolle lessen met elkaar over trots, respect en eer....

Regie
Liz Friedlander
Cast
Antonio Banderas, Jenna Dewan, John Ortiz, Alfre Woodard, Rob Brown, Yaya DaCosta, Elijah Kelley, Dante Basco, Marcus T. Paulk, Lauren Collins, Jonathan Malen, Jasika Nicole, Shawand McKenzie, Laura Benanti, Brandon D. Andrews.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 34.742.066
Release
17.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Liz Friedlander | Cast: Antonio Banderas (Pierre Dulaine), Rob Brown (Rock), Yaya DaCosta (LaRhette) e.a.| Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2006

Elf jaar geleden begon dansleraar Pierre Dulaine een cursus stijldansen op twee openbare highschools in New York. Inmiddels volgen zo’n twaalfduizend kinderen op 114 scholen de danslessen, getiteld ‘Dancing Classrooms’ en heeft filmmaatschappij New Line een film gemaakt over deze bevlogen leraar Dulaine, gespeeld door Antonio Banderas. Take the Lead toont hoe een groep New Yorkse probleemkinderen onder leiding van Dulaine niet alleen de rumba en tango leren, maar ook doorzettingsvermogen en zelfrespect.

Van basketbal in Teen Wolf en Coach Carter tot een muziekband in School of Rock en dans in Footloose: highschool films lenen zich uitermate goed voor de dramatiek van vallen en opstaan voor het grotere goed van zelfontplooiing en geloof in jezelf. Of de leerlingen daartoe nou worden aangezet en getraind tot winnaars of dat ze het helemaal uit zichzelf halen, maakt daarbij weinig uit. Als er aan het einde maar een pot goud staat in de vorm van een trofee of een ruime portie zelfrespect. Met het ware verhaal van stijldansleraar Pierre Dulaine, die tot op de dag van vandaag zijn danscursussen aanbiedt, is Take the Lead de zoveelste variant op dit door en door bekende concept van vechten voor jezelf: niet volgen, maar leiden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Puike dansfilm is dit, waar gebeurd ook, wat altijd wel een pluspunt is. Antonio Banderas is de ges......"

Bruce

"...Simpel in de zin van: Vaker gedaan. Andere acteurs, andere methode van les geven, maar dezelfde mora......"

AGsleepy

"...Simpel?, dit noem ik niet simpel hoor.. dit is best een goed bedacht film...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Take the Lead

acties