Elephant (2003)

An ordinary high school day. Except that it's not.

Dankzij het vele improviseren en de frisheid van de onprofessionele acteurs komt de film zeer natuurlijk over.
play

7,2 details

  • 81 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
81 Min Verenigde Staten

Elephant laat je een 'gewone' schooldag op een Amerikaanse high school zien. Deze dag is gevuld met schoolwerk, football, roddelen en gezelligheid. Voor elke student die we ontmoeten, is de high school een andere ervaring: stimulerend, leuk, traumatisch, eenzaam en hard. Stimulerend en leuk omdat ze hun vrienden weer ontmoeten en traumatisch en hard omdat de jongeren gevolgd worden in de uren voor een dramatisch bloedbad.

Regie
Gus Van Sant
Cast
Timothy Bottoms, Matt Malloy, John Robinson, Ellis Williams, Alex Frost, Carrie Finklea, Eric Deulen, Jordan Taylor, Elias McConnell, Brittany Mountain, Nathan Tyson, Bennie Dixon, Kristen Hicks, Alicia Miles, Nicole George.
Budget
$ 3.000.000
Opbrengst
$ 10.012.022
Release
18.05.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Gus Van Sant | Cast: Alex Frost (Alex), Eric Deulen (Eric), John Robinson (John), Elias McConnel (Elias), e.a.

Op 20 april 1999 schoten twee leerlingen van Columbine High School in Littleton, Colorado, twaalf andere leerlingen en één leraar neer, waarna ze gezamenlijk zelfmoord pleegden. Het is daardoor nooit duidelijk geworden wat hun motieven waren, hoewel vele mensen in veel verschillende richtingen een beschuldigende vinger wezen zonder enig idee te hebben van wat er omging in de hoofden van de twee jongens. Onafhankelijk cineast Gus Van Sant, die eerder films als My Own Private Idaho, Good Will Hunting en Finding Forrester maakte, besloot om met een stel scholieren, die nog nooit eerder geacteerd hadden, een film te maken over dit incident. Hoewel hij het doet voorkomen alsof dit een volkomen fictieve film is, is het grootste deel van wat er gebeurt in de film gelijk aan de werkelijkheid. Dankzij het vele improviseren en de frisheid van de onprofessionele acteurs komt de film zeer natuurlijk over, waardoor de film soms eerder een documentaire dan een speelfilm lijkt, ware het niet dat de film op zeer minimalistische en gestileerde wijze opgenomen is.

Deze manier van filmen zorgt voor rust en kalmte, maar al vanaf het begin van de film weet men dat dit een kalmte voor de storm is. De eerste beelden, van een daglucht die heel snel in een nachtlucht verandert en even later van een langzaam door een woonwijk slingerende auto, die hierbij wat schade oploopt en veroorzaakt, scheppen meteen een licht onheilspellende sfeer.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

DJKoster

"...Ooit de trailer van deze film gezien.. (een andere dan hierboven staat, met minder gesproken tekst e......"

meanrat

"...Wat een heftige film is dit zeg. Ik raad deze van harte aan, maar een leuke gezellige filmavond zal......"

CAG

"...Een slachting op school...not funny : ( geef mij maar boobs..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Elephant

acties