Roma (1972)

The fall of the Roman Empire 1931-1972.

play

7,6 details

  • 120 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • Italië
120 Min Frankrijk

In een mengeling van fictie en non-fictie herinnert regisseur Federico Fellini zich zijn jeugdjaren in zijn geboortestad Rimini en toont hij het fascistische Rome van de jaren dertig en het moderne Rome van 1972. Temidden van een enorme verkeerschaos probeert hij met zijn crew een documentaire over Rome te maken; hij filmt hippies op de Spaanse trappen en laat zien hoe de archeologische vondst van een Romeinse villa het boren van een metrotunnel bemoeilijkt. Van een conventioneel plot is geen sprake; Fellini veroorlooft zich bizarre uitstapjes, die zijn ontsproten aan zijn uitbundige verbeelding. Zo doorsnijdt de regisseur zijn vertelling graag met een 'modeshow voor geestelijken', waarin een bizarre parade van nonnen, kardinalen en bisschoppen in surreële creaties voorbijtrekt. Voordat hij een groep motorrijders door nachtelijk Rome laat razen voegt Anna Magnani, 'het levende symbool van Rome', de opgewonden regisseur toe: 'Ga toch slapen, Federico.'

Regie
Federico Fellini
Cast
Marne Maitland, Anna Magnani, Gore Vidal, Peter Gonzales Falcon, Ginette Marcelle Bron, Fiona Florence, Pia De Doses, Galliano Sbarra, Renato Giovannoli, Elisa Mainardi, Mario Del Vago, Alfredo Adami, Stefano Mayore, Britta Barnes, Raout Paule, Paola Natale.
Release
14.03.1972

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Roma

acties