Anything Else (2003)

In any relationship, one person always does the heavy lifting

Reviews (1)

Palumara

Avatar

Tja, dit was toch ook weer een heerlijke film van Woody Allen. Het lijkt een beetje een halve remake van Annie Hall. Er zitten veel overeenkomsten tussen beiden films, al is Annie Hall toch wel duidelijk veel beter.
Ik moest erg wennen aan Jason Biggs. Hij moest hier een soort jongere Woody Allen neerzetten en het is vreemd om iemand anders met de vertrouwde Allen-trekjes te zien. Biggs doet het niet onaardig, maar is duidelijk nog niet zo goed als Allen zelf; wat extra duidelijk wordt in de scènes waarin Allen zelf voorkomt. Dat zijn allemaal prachtscènes. Overigens wist ik van te voren niet eens dat Allen in deze film zelf ook een rol speelde. Mijn dvd-hoes vermelde dat niet. Christina Ricci is een fijne actrice van wie ik nodig eens meer moet zien. Danny DeVito en Stockard Channing hebben erg leuke bijrollen.
Toch wel vaak moeten lachen, vooral om die scènes over de survival kit van Allen, maar het is hier niet zo als bij Annie Hall dat iedere scène raak is.
Wat een vreselijke poster overigens. Het lijkt meer op een standaard high-school tienerkomedie. Ik was ook bang dat ik dat zou krijgen, maar het resultaat is toch weer een 100% Woody Allen-film. En meer verlang ik ook niet.