Black Narcissus

Black Narcissus (1947)

A story of exquisite yearning in a strange and beautiful land. Towering over the screen...as the mountains that saw it happen.

play

8,2 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

Black Narcissus, een broeierig psychologisch portret van vijf nonnen die in de onherbergzame Himalaya een missiepost openen en ten prooi vallen aan onderdrukte erotische begeerte en waanzin, geldt als een van de meest exotische films van de Britse cinema. Een filmhistoricus omschreef Black Narcissus - een vrije adaptatie van de gelijknamige roman van de Britse schrijver Rumer Godden - als 'een aaneenschakelingvan stemmingen, vormgegeven met behulp van kleur en ruimte'. De opnamen vonden plaats in de Londense Pinewood Studios, waar artdirector Alfred Junge en cameraman Jack Cardiff een fel gekleurde,sensuele en tijdloze fantasiewereld opriepen. Voor de score benaderde Powell componist Brian Easdale. Tijdens de opnamen liet hij Easdales muziek draaien om 'beter het tempo van de muziek en van de montage op elkaar af te stemmen', een procedé dat Easdale en Powell in 1951 vervolmaakten met The Tales of Hoffmann.

Regie
Michael Powell
Emeric Pressburger
Cast
Kathleen Byron, Esmond Knight, Jean Simmons, David Farrar, Deborah Kerr, Flora Robson, Judith Furse, Ley On, Sabu, Jenny Laird, May Hallatt, Shaun Noble, Eddie Whaley Jr., Nancy Roberts.
Budget
$ 424.000
Release
24.04.1947
Release NL
10.10.1947

videotrailers & clips