Dit met prijzen (Oscarnominatie Beste Buitenlandse Film, Gouden Beer) overladen epos stelt gelukkig niet teleur.
play

8,1 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Historisch
  • Japan

Seibei Iguchi is een arme samurai die na het overlijden van zijn vrouw in z'n ééntje voor zijn twee dochters en seniele moeder moet zorgen. Op een dag komt hij de mooie Tomoe, met wie hij is opgegroeid, tegen, die op de vlucht is voor haar ex-man, een samurai met veel aanzien.

Alt titel
The Twilight Samurai
Regie
Yôji Yamada
Cast
Hiroyuki Sanada, Rie Miyazawa, Ren Osugi, Mitsuru Fukikoshi, Nenji Kobayashi, Hiroshi Kanbe, Reiko Kusamura, Astushi Maeda, Kanako Fukaura, Miki Itô, Tsukasa Sugawara, Erina Hashiguchi, Setsuko Tanaka, Miki Itô, Kii Mizuno, Yuuki Natsusaka.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 7.338.987
Release
02.11.2002

Filmtotaal Recensie

Regie: Yoji Yamada | Cast: Hiroyuki Sanada (Seibei Iguchi), Rie Miyazawa (Tomoe Iinuma), Nenji Kobayashi (Choubei Hisasaka) e.a.

‘Alweer een samoerai-kungfu-dappere krijgersfilm’, zul je denken bij het lezen van deze titel. Maar The Twilight Samurai is niet hetzelfde als zijn recente voorganger The Last Samurai (met Tom Cruise). ‘Tasogare Seibei’ was dit jaar niet voor niets genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film (die uiteindelijk naar de Canadese bijdrage Les Invasions Barbares ging) en voor een Gouden Beer op het Internationaal Filmfestival van Berlijn, die de film uiteindelijk ook wist te veroveren.

Hoofdpersoon Seibei (Hiroyuki Sanada) kiest, na de dood van zijn vrouw, voor het opvoeden van zijn twee dochters in plaats van het gewelddadige krijgersleven. Op een avond komt hij zijn jeugdvriendin Tomoe tegen. Als hij haar thuisbrengt staat haar agressieve ex-man Toyotaro haar op te wachten. Seibei en Toyotaro raken slaags, waarbij Seibei een glorieuze overwinning boekt enkel met behulp van een houten zwaard. Tomoe blijft uit dankbaarheid bij hem wonen, maar de verliefde Seibei durft haar niet ten huwelijk te vragen vanwege zijn werk als simpele arbeider en zijn daardoor lage status. Wanneer hij de opdracht krijgt om voormalig samoerai Yogo te vermoorden, ruikt hij een kans om hoger op de ladder te komen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

spacey

"...Inderdaad een zeer mooie film! Gisteravond voor het eerst gezien en heb er van genoten. Ik had in he......"

wiezo26

"...Supermooie film, bijzonder poetisch voor wat geinterpreteerd kan worden als een vechtfilm, dat is he......"

Pjerkus

"...Zo dat is weer eens wat anders dan de meuk die mtv doorgaans uitzend tijdens dat Asian Screen gebeur......"

Tasogare Seibei

acties