Starsky & Hutch (2004)

They're the man.

Een luchthartige actiekomedie, maar zonder echte actie, en met maar enkele geslaagde grappen.
play

5,8 details

  • 101 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

David Starsky is de meest toegewijde undercoveragent die je kunt vinden. Doordat hij zo bezeten is van zijn werk, blijft geen misdaad onbestraft als hij dienst heeft. Ken "Hutch" Hutchinson is een goede politieman maar zijn te relaxte persoonlijkheid en zijn wens om snel geld te verdienen brengen hem iets te vaak in de problemen. Als er een lijk aanspoelt proberen de twee met de hulp van Huggy Bear deze raadselachtige moordzaak op te lossen.

Regie
Todd Phillips
Cast
Ben Stiller, Owen Wilson, Vince Vaughn, Carmen Electra, Jason Bateman, Snoop Dogg, Juliette Lewis, Amy Smart, Matt Walsh, Chris Penn, George Cheung, Fred Williamson, Molly Sims, Brande Roderick, G.T. Holme.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 170.268.750
Release
05.03.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Phillips | Cast: Ben Stiller (David Starsky), Owen Wilson (Ken “Hutch” Hutchinson), Snoop Dogg (Huggy Bear), Vince Vaughn (Reese Feldman) e.a.

Ah, de jaren 70…In de jaren 70 bestond er nog geen politieke correctheid, deed iedereen het met iedereen, was discomuziek hip en dwongen politiemannen nog respect af. Tenminste, als we de verhalen moeten geloven. De laatste jaren lijkt het in Hollywood een trend om tv-series uit dit woelige decennium te recyclen tot luchtige, gladde formulefilms. Na Charlies Angels, I Spy en S.W.A.T. moet nu ook Starsky & Hutch eraan geloven. De avonturen van de stoere cops David Starsky en Ken “Hutch” Hutchinson en hun felrode Ford Gran Torino zijn verfilmd door de man die ons eerder Road Trip en Old School bracht. Het eindproduct is een luchthartige actiekomedie, maar zonder echte actie, en met maar enkele geslaagde grappen. De film is luchthartig, dat zeker, maar het kan niet de bedoeling van de makers zijn geweest dat je de film eigenlijk al weer bent vergeten zodra de eindcredits over het scherm rollen.

David Starsky (Ben Stiller) is een gedisciplineerde no-nonsense politieman die zijn werk strikt volgens het boekje doet: ‘In Bay City, when you step over the line, your nuts are mine.’ Hij is het type agent dat mensen arresteert voor de kleinste overtredingen, waarbij hij er niet voor terugschrikt zijn pistool te trekken. De gemakzuchtige womanizer Ken Hutchinson (Owen Wilson) heeft zo zijn eigen opvatting over het politiewerk. Hij verdient een centje bij met criminele praktijken, steelt geld van lijken en interpreteert de regels van de wet zoals het hem het beste uitkomt. Politiechef Doby heeft geen idee wat hij met deze twee lastige cops aan moet, en besluit dat beide heren dan maar partners moeten worden: ‘You two deserve each other.’ In hun eerste opdracht moeten Starsky en Hutch de moord onderzoeken op een man wiens lichaam is aangespoeld op het strand. Geholpen door de pooier/gangster Huggy Bear (Snoop Dogg), komen Starsky en Hutch in hun zoektocht naar de dader al gauw op het spoor van de sluwe drugsbaron Reese Feldman (Vince Vaughn). Deze heeft een methode ontwikkeld waarmee cocaïne geproduceerd kan worden die geurloos is en niet door drugshonden opgespoord kan worden. Het blijkt voor Starsky en Hutch echter knap lastig Feldman te pakken te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Starsky & Hutch Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Een leuke komedie die weliswaar nergens verfrissend of boven de middelmaat komt. 5,5/10..."

Geertwillemvanbeek

"...Ik vind het wel een leuke film leuke grappen erin. Niet een super film maar hij is gewoon leuk:E......"

Unicron

"...[quote=lulligvoorje]En dat is belangrijk voor ons waarom precies?[/quote] Pfffff inderdaad............."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Starsky & Hutch

acties