The Trip (1967)

A Lovely Sort of Death

5,7 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Psychedelisch jaren ’60-meesterwerkje met Peter Fonda, geschreven door Jack Nicholson. Hopper in een bijrol tijdens zijn van drank en drugs doortrokken periode.

Regie
Roger Corman
Cast
Dennis Hopper, Bruce Dern, Peter Fonda, Dick Miller, Luana Anders, Susan Strasberg, Michael Nader, Judy Lang, Michael Blodgett, Beach Dickerson, Caren Bernsen, Katherine Walsh, Bárbara Ransom, Salli Sachse, Barboura Morris.
Release
23.08.1967

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Corman | Cast: Peter Fonda, Bruce Dern, Dennis Hopper e.a. | Speelduur: 85 minuten

Tussen Roger Corman's succesvolle bikerfilm The Wild Angels en dé sixties klassieker Easy Rider speelde Peter Fonda in The Trip nu eens geen stoere biker, maar een wat conservatieve reclamemaker. Onder de vaderlijke begeleiding van Bruce Dern beleeft hij voor het eerst een LSD-trip. Jack Nicholson schreef het script en Dennis Hopper is samen met Susan Strasberg te zien in kleine bijrollen. Naar hedendaagse maatstaven is The Trip erg braafjes en zijn de psychedelische sequenties wat belegen, maar als Fonda in de tweede helft van de film zijn vertrouwde omgeving ontvlucht, begint de film toch nog te leven.

De productiemaatschappij American International Pictures (AIP) van Samuel Z. Arkoff en James H. Nicholson specialiseerde zich vanaf de vroege jaren vijftig in genres die de ‘majors’ liever lieten liggen. Ze produceerden met name effectbeluste horrorfilms en grove actiefilms waarin alles kon wat God en regering verboden, zolang het maar binnen de grenzen van de censuur bleef. Later, tijdens de jaren zestig, was de popcultuur niet meer te negeren en bracht AIP compleet losgeslagen actiefilms met motoren, meisjes, drank en drugs. Kopstukken van die hippe, onbeschaamde sixties waren Dennis Hopper, Peter Fonda, Bruce Dern en Jack Nicholson, die in The Trip hun krachten bundelden onder regie van Roger Corman zelf.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Trip

acties