Bright Young Things (2003)

Sex... Scandal... Celebrity... Some things never change.

6,2 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigd Koninkrijk
106 Min Verenigd Koninkrijk

De jonge Adam maakt deel uit van een groepje excentriekelingen dat constant op zoek is naar nieuwere en snellere sensaties. Hij is tot over zijn oren verliefd op de mooie maar koele Nina. Adam heeft goede connecties en komt op de juiste feestjes maar is in tegenstelling tot de rest helemaal platzak. Om met Nina te trouwen heeft hij geld nodig. Hij lijkt een geluksavond te hebben wanneer hij met een weddenschap veel geld wint. Adam geeft het bedrag aan een mysterieuze dronken majoor die belooft zijn geld in te zetten bij de paardenraces. Al snel blijkt dat de majoor er met het geld vandoor is en Adam is weer platzak. In de tussentijd heeft Nina, die toe is aan wat stabiliteit, een huwelijksaanzoek van een oude schoolvriend geaccepteerd. Wat volgt is een bijna onmogelijke jacht op het verdwenen geld en zijn geliefde Nina....

Regie
Stephen Fry
Cast
James McAvoy, Dan Aykroyd, Jim Broadbent, Michael Sheen, David Tennant, Emily Mortimer, Adrian Scarborough, Stockard Channing, Stephen Campbell Moore, Simon McBurney, Jim Carter, Fenella Woolgar, John Franklyn-Robbins, Bruno Lastra, Julia McKenzie.
Release
16.05.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Fry | Cast: Stephen Campbell Moore (Adam Fenwick-Symes), Emily Mortimer (Nina Blount), Fenella Woolgar (Agatha Runcible), James McAvoy (Simon Balcairn), Michael Sheen (Miles), Dan Aykroyd (Lord Monomark), Peter O'Toole (Colonel Blount), e.a.

Bright Young Things, het regiedebuut van Stephen Fry, is gebaseerd op het boek 'Vile Bodies' van Evelyn Waugh. In deze sociale satire toont Fry op overtuigende wijze de grootsheid en de meeslependheid van het leven in de jaren '30. Engeland is nog steeds een wereldmacht, de oorlog (WO I) is al lang voorbij en vergeten, de muziek is nieuw, jong en wild, cocaïne is hip. Het is een tijd waarin de eerste paparazzi de gegoede burgerij trakteren op de schandalen binnen een kring van zorgeloze rijke losbollen, die leven voor de aandacht en hun vuile was maar al te graag breeduit etaleren. De 'jeugd van tegenwoordig' blijkt een tijdloos begrip, altijd op zoek naar een eigen geluid, maar vooral naar zichzelf.

De jonge schrijver Adam Fenwick-Symes (Stephen Campbell Moore) hoopt met zijn nieuwe boek voldoende geld binnen te halen om te kunnen trouwen met zijn geliefde Nina Blount (Emily Mortimer). Helaas wordt dit boek in beslag genomen vanwege het onzedelijke karakter ervan. Adam heeft echter al wel een voorschot gehad. Hij ziet zich genoodzaakt als gossip-reporter te gaan werken voor zijn uitgever Lord Monomark (Dan Aykroyd). Adam doet verslag van de wilde, extravagante feesten waar schatrijke jongelui zich te buiten gaan aan champagne, coke en ragtime. Het publiek smult er van, evenzeer gechoqueerd als gefascineerd door de losbandige levensstijl van deze groep 'Bright Young Things'.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bright Young Things

acties