The Boys from Brazil (1978)

If they survive...will we?

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Wederom heb ik deze uitstekende film bekeken, maar deze keer heb ik de DVD opgenomen in mijn verzameling.
Meer dan ik al vertelde over deze prent in 2007 hoef ik niet toe te voegen.

Commentaar 2007:
Deze film ken ik al jaren, en ik kan hem steeds terug bekijken.
Het gegeven heeft me altijd gefascineerd, een nieuw 3de Rijk opbouwen door middel van klonen. Je moet het maar bedenken.
Ik vind de rollen alle prima vertolkt, hoewel ook ik problemen heb met de accenten van de acteurs, maar in die tijd wist men niet beter dan het Engels wat Duitser te laten klinken. Nu zou men daarvoor de juiste taal spreken of beter nog, voor de Duitse rollen Duitsers nemen, enz.
Maar het is wel leuk om 3 grote namen uit het verleden van de cinema hier te zien samen spelen, te weten Gregory Peck, James Mason en Laurence Olivier.
Wat me nu opviel, maar vroeger onmogelijk was, toen ik de film al eens had gezien, de rol van Bruno Ganz als Professor Bruckner, diezelfde Bruno Ganz die in 2004 Hitler zou vertolken in 'Der Untergang'.
Het is dus de eerste maal dat ik de film zie op DVD en heb er weer met veel plezier naar gekeken, al komt hij nu wel wat traag over.
Naar verluid zou men nadenken over een remake van deze film, ik ben uiterst benieuwd.

Belloq

Avatar

Vreselijke film. Het boek is veel mooier en niet helemaal hetzelfde als de film. Ik heb Gregory Peck en Laurence Olivier beide in betere films gezien. Gregory Peck in "Cape Fear" (origineel en remake). En "Sir" "Laurence Olivier" in Marathon Man. In deze film vraagt hij als tandarts/nazi-beul aan Dustin "Is it safe?" Hoewel men dacht dat hij kort na Marathon Man (1976) zou overlijden aan kanker, heeft hij nog geleefd tot hij doodging (1989).