The Skulls III

The Skulls III (2003)

Blackmail, lies, murder...How far will she go to fit in?

Reviews (1)

Otmeister

Avatar

Niet kijken. Ik herhaal: NIET KIJKEN!

Deel 1 was al een onovertroffen aanfluiting. Deel 2 en deel 3 schijnen nog slechter te zijn, hoewel dat moeilijk is voor te stellen. Ik heb ze, de eerlijkheid gebiedt me dat te zeggen, niet gezien. Na deel 1 durfde ik het niet meer aan om de opvolgende episodes van dit dilettantische staaltje onkunde te aanschouwen. Mijn vrees om de interesse in films in zijn algemeenheid voorgoed te verliezen weerhield mij ervan om de delen 2 en 3 te bezichtigen.

De films verhalen, zoals bekend, over de "Skull & Bones". Een "occult" gezelschap van topstudenten binnen Yale (IVY) die dood en verderf zouden aanbidden en op zich een boeiend onderwerp. President Bush en voormalig presidentskandidaat Kerry zijn beiden lid (geweest) van dit "bizarre" gezelschap. De film is echter geheel gebaseerd op fictie. Rituelen van binnen de "Tomb" zijn niet of nauwelijks bekend en zijn daarom voer voor onjuiste speculaties. Valse aannames, geruchten en bizarre presumpties maken de film (deel 1) ronduit belachelijk.

Los daarvan is de casting uitermate treurig. Joshua Jackson als 1 van de 15 topstudenten aan het prestigieuze Yale, die jaarlijks worden uitgekozen om lid te mogen worden van dit genootschap, is verre van overtuigend. De man had het bij "Dawson's Creek" o.i.d. moeten houden en past wat dat betreft meer in ethisch verantwoorde woensdagmiddag-t.v.-films waarin hij de goedzak kan uithangen, en waar de Amerikanen blijkbaar zo dol op zijn. Als topstudent binnen de IVY overtuigt hij allerminst. Net als de rest van de karakters. Vrijwel geen enkel personage doet maar enigszins vermoeden dat dit verhaal zich binnen Yale afspeelt.

Nergens overtuigt de film, nergens word ik meegesleurd in het verhaal, de settings zijn ronduit slecht en geen enkel moment wordt de film ook maar enigszins geloofwaardig.

Hetgeen ik betreur...
Het script (veronderstelde moord binnen een mysterieuze studentenvereniging) leent zich namelijk voor een goed verhaal. Helaas kan Rob Cohen dit niet overbrengen in zijn film, en maakt er zelfs een karikatuur van. Erg jammer. Films over het studentenleven kunnen boeiend en levendig zijn. Voorwaarde is dan wel dat de acteurs overtuigend zijn, en de regisseur enige weet heeft van hetgeen zich binnen deze subcultuur afspeelt. Hetgeen beide niet aannemelijk is in deze film. Een comment van IMDb zegt het allemaal: "Interesting premise, poor presentation".

Een gemiste kans aldus. Jammerlijk, maar helaas. Wie weet komt er nog eens een verfilming van "De Verborgen Geschiedenis". Hopelijk dan wel met boeiende, meeslepende, overtuigende en levendige acteurs.

Meer "info"(...) alhier:

http://www.daanspeak.com/SkullBonesUitzending.html

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GTK48E5D

En het boek van Alexandra Robbins:
http://www.secretsofthetomb.com

(Sorry... Zondag... Just my 2 cents...)