Cube (1997)

The Walls Are Closing In.

Reviews (2)

Zeurdoos

Avatar

Leuke film met origineel concept. Het acteerwerk is erg magertjes, maar gelukkig is dat niet het belangrijkste in deze film. De locatie is erg uniek (en wordt goed meerdere malen gebruikt door middel van andere camerahoeken en lichtinval). Ook leuk om er achter te komen dat de groot op de hoes afgebeelde persoon nou niet bepaald de hoofdrol speelt. Ik was de eerste keer ook erg verbaasd dat hij meteen het loodje legde.

Cube 2: Hypercube is trouwens een erg zware afrader. Veel heel erg lelijke CGI effecten, nog slechtere acteurs en een einde dat erg jammer is.

Cube: [rating 3.5]
Cube 2: [rating 1.5]

edwinnaar

Avatar

Ik heb de DVD ooit gekregen van het produktie bedrijf in Canada waar ik een tijdje gewerkt heb. Ik heb vol verbazing gekeken hoe zo'n simpele film toch waanzinnig kan boeien.

De hele film speelt zich af in een groot doolhof bestaande uit honderden vierkante ruimenten. Ze lijken allemaal op elkaar. Ok, het kan er goedkoop uitzien omdat het volgens mij ook maar 1 ruimte is waar ze de hele film in hebben gefilmd.

Het verhaal is alleen zo goed in elkaar gezet, en de personages goed gedefinieerd. Ik vond het een goeie spannende film. Ik ben trouwens benieuwd hoe de sequel is. Die heb ik nog niet gezien.